HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Problems with multi-server setup (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=38779)

doctorzoidberg 3rd September 2009 08:44

Problems with multi-server setup
 
Hello everybody.
I tried yesterday to install ISPConfig 3.0.1.3 to a fresh debian lenny server.
The installation went smooth, but a big problem happened after installation on a SECOND server on the same ISPConfig "network"

I had to edit the "root" user on the server 1 (the "master" server) to permit root login from network, otherwise the installation won't work.
Then, when I try to create a site on the server 2 (the "www1" server), nothing happens.
i can see the site on the web control panel, but not on the www1 server. even querying manually the DB shows it.
Is there something that I need to enable? user permissions on the www1's mysql db?

doctorzoidberg 3rd September 2009 08:59

Uhm, it seems that i'm missing a reverse dns entry for the www1 server.

| www1.speakagefarm.info | ispcsrv2 |

This line in mysql.user on manager could be the root of the problem.

doctorzoidberg 3rd September 2009 09:21

Nope, I tried adding the reverse dns, editing mysql.user to enable access from any host, but...nothing

Any clue?

doctorzoidberg 3rd September 2009 09:39

after upgrading manager to svn, everything is working OK


All times are GMT +2. The time now is 12:34.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.