HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Server Operation (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Any configuration required for outbound mail? (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=38028)

castlecr 7th August 2009 00:45

Any configuration required for outbound mail?
 
Hi,

I'm a new member of howtoforge. Thank you in advance.

My problem is as below.

Recently, I moved 3 dedicated servers (CentOS 5.3) from hosting company A to B.
After moving, outbound email is not working.

Application is using only outbound email so, I didn't configure sendmail.
The sendmail service was started and outbound email worked fine.
So, I didn't change any of mail related configuration files and just started sendmail but, not working in new hosting company.

/var/log/maillog ( any of email is not delivered. )

Aug 6 10:05:21 edu sendmail[2540]: n76H5KvU002540: from=root, size=417, class=0, nrcpts=1, msgid=<200908061705.n76H5KvU002540@edu.
testcom.com>, relay=root@localhost
Aug 6 10:05:21 edu sendmail[2541]: n76H5LYL002541: from=<root@edu.***com.com>, size=691, class=0, nrcpts=1, msgid=<200908061705.n
76H5KvU002540@edu.***com.com>, proto=ESMTP, daemon=MTA, relay=localhost.localdomain [127.0.0.1]
Aug 6 10:05:21 edu sendmail[2540]: n76H5KvU002540: to=epark@wedoteq.com, ctladdr=root (0/0), delay=00:00:01, xdelay=00:00:00, mail
er=relay, pri=30417, relay=[127.0.0.1] [127.0.0.1], dsn=2.0.0, stat=Sent (n76H5LYL002541 Message accepted for delivery)
Aug 6 10:05:23 edu sendmail[2543]: n76H5LYL002541: to=<epark@****teq.com>, ctladdr=<root@edu.***com.com> (0/0), delay=00:00:02, x
delay=00:00:02, mailer=esmtp, pri=120691, relay=aspmx.l.google.com. [209.85.199.114], dsn=2.0.0, stat=Sent (OK 1249578326 k2si14476
645rvb.6)
Aug 6 10:30:51 edu sendmail[2991]: n76HULfl002991: localhost.localdomain [127.0.0.1] did not issue MAIL/EXPN/VRFY/ETRN during conn
ection to MTA
~
~

Do I need something to install or configure to make outbound email work?
Does it any matter with hosting company's environment for sending out email?

falko 7th August 2009 13:03

Please check if your server is blacklisted: http://mxtoolbox.com/blacklists.aspx
Also make sure that your SPF records are correct.


All times are GMT +2. The time now is 04:51.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.