HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Kernel Questions (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=6)
-   -   CentOS 5.3-hot swap doesn't work (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=37692)

Leszek 23rd July 2009 23:36

CentOS 5.3-hot swap doesn't work
 
Hi,

I've recently installed CentOS 5.3 with software raid (1) and other useful and time consuming stuff. Everything besides hot swap is working fine.
Hardware supports it. It's Intel S5000PAL motherboard.
When I plug in a sata disk while the system is running nothing seems to happen. dmsg and /var/log/messages does not show anything.
Also if I unplug a disk while the system is running it crashes.
What could I do?

Thanks in advance.

falko 24th July 2009 23:46

I don't think you can use hot-swapping with software RAID.

Leszek 25th July 2009 14:42

So when one of the disks fails the system will just crash instead of switching to the second drive ?

falko 26th July 2009 12:49

No, the system will continue to work fine, but you will have to shut it down to insert a new hard drive.

Leszek 26th July 2009 21:25

I guess that will have to do.

Thanks for the information :)

Leszek 27th July 2009 18:28

One more thing.
Does that mean I wont be able to hot swap any other disks that are not in raid ?

falko 28th July 2009 14:54

I don't think hot-swapping will work unless the disks are in a hardware RAID.


All times are GMT +2. The time now is 12:15.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.