HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   HOWTO-Related Questions (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=2)
-   -   problem with mail server setup (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=37204)

kentor 4th July 2009 22:46

problem with mail server setup
 
Hello,

I started following the guide on Virtual Users And Domains With Postfix, Courier, MySQL And SquirrelMail (CentOS 5.3 x86_64) http://www.howtoforge.com/virtual-us...tos-5.3-x86_64. I already had apache setup as well as a few other things but after going through the first page of the guide, I think I overwrote the old installation and now my previous application is not working =/ should I just skip this part "3 Install Apache, MySQL, phpMyAdmin" ? Thank you.

falko 5th July 2009 12:00

If these are already installed, you can skip that chapter.

kentor 7th July 2009 21:43

stuck at 2nd page
 
Ok so now im following this guide -> http://www.howtoforge.com/virtual-us...-5.3-x86_64-p2 but on the 2nd page im stuck when it says to do "/etc/init.d/postfix start" it fails...

I'm pretty sure something is missing cuz I don't see mysql in here:

[root@domU-12-31-39-00-5D-07 postfix]# postconf -m
btree
cidr
environ
hash
ldap
nis
pcre
proxy
regexp
static
unix

any help would be really appreciated. I followed exactly what is said in the tutorial except for this command:

yum install ntp httpd mysql-server php php-mysql php-mbstring rpm-build gcc mysql-devel openssl-devel cyrus-sasl-devel pkgconfig zlib-devel phpmyadmin pcre-devel openldap-devel postgresql-devel expect libtool-ltdl-devel openldap-servers libtool gdbm-devel pam-devel gamin-devel

I didn't install
httpd
php-mbstring
mysql-server

cuz the box already had httpd/mysql and I wasn't sure what php-mbstring was but I didn't need php so I skipped it for now.

Please help :) Thanks!

Mark_NL 8th July 2009 09:15

"it fails" .. what error(s) do you get in your log files?

kentor 8th July 2009 14:09

error
 
the errors in /var/log/maillog are

Jul 8 08:06:32 domU-12-31-39-00-5D-07 postfix/master[2128]: warning: process /usr/libexec/postfix/proxymap pid 7658 exit status 1
Jul 8 08:06:32 domU-12-31-39-00-5D-07 postfix/master[2128]: warning: /usr/libexec/postfix/proxymap: bad command startup -- throttling
Jul 8 08:06:32 domU-12-31-39-00-5D-07 postfix/smtpd[24110]: warning: premature end-of-input on private/proxymap socket while reading input attribute name
Jul 8 08:06:32 domU-12-31-39-00-5D-07 postfix/smtpd[24110]: warning: private/proxymap socket: service dict_proxy_open: Success
Jul 8 08:06:32 domU-12-31-39-00-5D-07 postfix/cleanup[13491]: warning: premature end-of-input on private/proxymap socket while reading input attribute name
Jul 8 08:06:32 domU-12-31-39-00-5D-07 postfix/cleanup[13491]: warning: private/proxymap socket: service dict_proxy_open: Connection reset by peer

it fails when I try to start postfix:

[root@domU-12-31-39-00-5D-07 postfix]# /etc/init.d/postfix start
Starting postfix: [FAILED]

falko 8th July 2009 14:33

Did you get any errors when you applied the quota patch to Postfix?
What's in /etc/postfix/main.cf?

kentor 8th July 2009 14:48

From what I remember, I didn't get any errors, only warnings. I applied it again and I got the warnings again (like in the guide)

[root@domU-12-31-39-00-5D-07 src]# rpm -ivh postfix-2.3.3-2.1.el5_2.src.rpm
1:postfix warning: user mockbuild does not exist - using root
warning: group mockbuild does not exist - using root
warning: user mockbuild does not exist - using root
.
.
.
warning: user mockbuild does not exist - using root
warning: group mockbuild does not exist - using root
########################################### [100%]
warning: user mockbuild does not exist - using root
warning: group mockbuild does not exist - using root
warning: user mockbuild does not exist - using root
warning: group mockbuild does not exist - using root
warning: user mockbuild does not exist - using root
warning: group mockbuild does not exist - using root
[root@domU-12-31-39-00-5D-07 src]#


here is what's inside /etc/postfix/main.cf -> http://pastebin.com/f61211566

kentor 8th July 2009 17:56

ahhhhhhhh
so postfix IS running... hehe..

the mysql error is still there though =/

kentor 8th July 2009 19:23

w00t its working now :)
if you're interested in how to fix this -> http://blogs.lessthandot.com/index.p...sql-and-a-typo

Mark_NL 9th July 2009 09:55

omg, typo in the package? .. lol

nice that you found the problem! :D


All times are GMT +2. The time now is 10:55.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.