HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Email not flowing... (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=36989)

tonysch 25th June 2009 03:40

Email not flowing...
 
I have setup a fresh install of ISPconfig 3 on Ubuntu 9.04, per the perfect server doc... All went well, no problems.
When I attempt to send or receive email, I am unable to either way. I also do not receive NDRs on either side.
I can telnet to port 25 with proper results.

Here is my mail log from a few tests...

Any help would be greatly appreciated.
Thanks
Tony

Jun 25 01:37:36 srv03 postfix/qmgr[3309]: 8EBE4893F: from=<tschnellbach@gmail.com>, size=1863, nrcpt=1 (queue active)
Jun 25 01:37:36 srv03 postfix/error[18504]: 8EBE4893F: to=<tony@schnellit.com>, relay=none, delay=0.39, delays=0.33/0.01/0/0.05, dsn=4.4.1, status=deferred (delivery temporarily suspended: connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused)
Jun 25 01:38:06 srv03 postfix/smtpd[18499]: disconnect from mail-ew0-f221.google.com[209.85.219.221]

wouterw 25th June 2009 10:02

Check this topic. You probably don't have amavis / clamav installed or activated.

tonysch 25th June 2009 13:02

Is there any where (documentation) on what processes should/shouldn't be installed and running?
Also, is there any documentation on POST ISPconfig install or admin guides?

OK I followed the link...
I restarted clanmav... OK
I restarted amavis...
Stopping amavisd: (not running).
Starting amavisd: Problem in Amavis::DKIM code: Can't locate Crypt/OpenSSL/RSA.pm in @INC (@INC contains: /etc/perl /usr/local/lib/perl/5.10.0 /usr/local/share/perl/5.10.0 /usr/lib/perl5 /usr/share/perl5 /usr/lib/perl/5.10 /usr/share/perl/5.10 /usr/local/lib/site_perl) at (eval 82) line 27.
BEGIN failed--compilation aborted at (eval 82) line 27.
(failed).

till 25th June 2009 13:37

Install your server exactly as described in the perfect setup guide for ispconfig 3. The guides can be found here:

http://www.ispconfig.org/documentation.htm

tonysch 25th June 2009 15:07

That is what I followed... to the "T". :)
Even copy/pasted all the scripts... :)

Thanks
Tony

wouterw 25th June 2009 15:26

Check this bugreport

tonysch 25th June 2009 18:48

That fixed her right up... :)

Thank you

Stown 19th July 2009 22:42

I have sort of the same problem on my centOS server.

This is what i have:
[root@server1 scripts]# /etc/init.d/amavisd restart
Shutting down Mail Virus Scanner (amavisd): [ OK ]
Starting Mail Virus Scanner (amavisd): fetch_modules: error loading optional module Mail/SpamAssassin/Plugin/DKIM.pm:
Can't locate Mail/DKIM.pm in @INC (@INC contains: /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.8/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.7/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.6/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.5/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.8 /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.7 /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.6 /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.5 /usr/lib/perl5/site_perl /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.8/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.7/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.6/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.5/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.8 /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.7 /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.6 /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.5 /usr/lib/perl5/vendor_perl /usr/lib/perl5/5.8.8/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/5.8.8) at /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.8/Mail/SpamAssassin/Plugin/DKIM.pm line 77.
BEGIN failed--compilation aborted at /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.8/Mail/SpamAssassin/Plugin/DKIM.pm line 77.
Compilation failed in require at /usr/sbin/amavisd line 197.
[ OK ]

I cannot find any package named libmail-dkim-perl for centOS?

till 20th July 2009 10:10

http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=37557

micheal-808 18th August 2009 04:23

I am having a similar Problem with amavis when following step by step the installation guide from The Perfect OpenSUSE 11.1 Server

The following error message:

Code:

atom035:/usr/sbin # /etc/init.d/amavis start
Starting virus-scanner (amavisd-new): fetch_modules: error loading optional module MIME/Decoder/BinHex.pm:
  Can't locate Convert/BinHex.pm in @INC (@INC contains: /usr/lib/perl5/5.10.0/i586-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/5.10.0 /usr/lib/perl5/site_perl/5.10.0/i586-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/site_perl/5.10.0 /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.10.0/i586-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.10.0 /usr/lib/perl5/vendor_perl) at /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.10.0/MIME/Decoder/BinHex.pm line 43.
  BEGIN failed--compilation aborted at /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.10.0/MIME/Decoder/BinHex.pm line 43.
  Compilation failed in require at /usr/sbin/amavisd line 197.
  The value of variable $myhostname is "atom035", but should have been
  a fully qualified domain name; perhaps uname(3) did not provide such.
  You must explicitly assign a FQDN of this host to variable $myhostname
  in amavisd.conf, or fix what uname(3) provides as a host's network name!

I dont know at all what i have to do, only the last part of the error file was fixed by myseld

Code:

Compilation failed in require at /usr/sbin/amavisd line 197.
  The value of variable $myhostname is "atom035", but should have been
  a fully qualified domain name; perhaps uname(3) did not provide such.
  You must explicitly assign a FQDN of this host to variable $myhostname
  in amavisd.conf, or fix what uname(3) provides as a host's network
name!

It was not hard to define the hostname in the config file but i still get the whole error message!

I hope someone can help me out!

Thanks

---

EDIT:

Ive worked some of the problems out with installing:

perl-Convert-BinHex

The only Problem now is this:

Code:

Compilation failed in require at /usr/sbin/amavisd line 197.
  The value of variable $myhostname is "atom035", but should have been
  a fully qualified domain name; perhaps uname(3) did not provide such.
  You must explicitly assign a FQDN of this host to variable $myhostname
  in amavisd.conf, or fix what uname(3) provides as a host's network name!

But i am wondering! Ive modified the amavisd.conf file and have added the correct host in Line 152 and this error still appears


All times are GMT +2. The time now is 16:23.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.