HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=27)
-   -   ISPConfig two servers. (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=36231)

Artanis 10th June 2009 17:39

ISPConfig two servers.
 
Here is my current setup.

Box1 - Hosted in Australia, currently running full ISPConfig3 installation running all servers

Box2 - Clean install of debian.

This is what I want to setup

Box1 - Hoted in Australia, Running DNS, apache, mysqld as a slave of box2

Box2 - Hosted in US, runnig a full ISPconfig3 installtion as a master.

From what i've heard ISPconfig allows me to setup my box's in this manner and all changes can be made via the box2 webui but be applied to box1 where applicable (i.e. DNS entries/apache entries on that server etc).

I can't find that much information relating to multi-server setups in ispconfig3. I was hoping that some fellow users would be able to help me out.

Thanks in advance. ;)

till 10th June 2009 21:02

Install Box 2 first in standard setup mode. Then install box 1, select expert mode and then select to join the first server when asked by the installer.

Master One 12th June 2009 09:28

I was thinking about a two-server-setup as well. One rootserver at a hosting company, and our own gateway-firewall-server connected to a DSL, both machines should offer all supported services.

Does it make sense, to implement such a master/slave setup, if all services are running on both machines, or is it better to just do two full ISPConfig 3 setups?

Where can I find more info on the multi-server-capabilities of ISPConfig 3?

till 13th June 2009 08:50

Quote:

Does it make sense, to implement such a master/slave setup, if all services are running on both machines, or is it better to just do two full ISPConfig 3 setups?
Thats up to you. If you want to use just one controlpanel, make a master slave setup. If you want to have two controlpanel logins, then install two independant servers.

Currently there is no additional documentation available.


All times are GMT +2. The time now is 14:37.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.