HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   General (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=15)
-   -   New FTP Users can't login (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=36021)

pyropoptrt 5th June 2009 17:59

New FTP Users can't login
 
I'm having an issue where new users can't login into sites recently created. This is the error I'm getting, "Could not connect as user (username)". I'm currently using ISPConfig 2.2.30. Any input on what is causing this? I've tried deleting the site and client so that I could recreate it fresh but it doesn't delete from the recycle bin even after clicking Empty Recycle Bin.

falko 6th June 2009 10:36

Which distribution are you using? Are there any errors in the logs? Did you try both active and passive transfers in your FTP client?

pyropoptrt 6th June 2009 16:55

Hey Falko, I'm using ISPConfig 2.2.3o and I've tried connected via active and passive and neither has worked. Honestly, I don't remember how to access the ISPConfig logs to find the error.

pyropoptrt 6th June 2009 17:01

here is the latest entry from proftpd.log

Jun 05 13:26:30 outpost proftpd[28088] outpost (67.98.241.15[67.98.241.15]): FTP session opened.
Jun 05 13:26:30 outpost proftpd[28088] outpost (67.98.241.15[67.98.241.15]): mod_delay/0.5: delaying for 156 usecs
Jun 05 13:26:30 outpost proftpd[28088] outpost (67.98.241.15[67.98.241.15]): no such user 'ergon.mobi_ergon'
Jun 05 13:26:30 outpost proftpd[28088] outpost (67.98.241.15[67.98.241.15]): USER ergon.mobi_ergon: no such user found from 67.98.241.15 [67.98.241.15] to $
Jun 05 13:26:30 outpost proftpd[28088] outpost (67.98.241.15[67.98.241.15]): mod_delay/0.5: delaying for 1334014 usecs
Jun 05 13:26:32 outpost proftpd[28088] outpost (67.98.241.15[67.98.241.15]): FTP session closed.

pyropoptrt 6th June 2009 17:09

and this is info from the isp_isp_user table show that the user does exist

> select doc_id, user_username, user_admin, user_shell from isp_isp_user order by doc_id desc limit 1;

+--------+------------------+------------+------------+
| doc_id | user_username | user_admin | user_shell |
+--------+------------------+------------+------------+
| 86 | ergon.mobi_ergon | 1 | 1 |
+--------+------------------+------------+------------+

till 7th June 2009 14:40

FTP does not authenticate against the mysql database, it authenticates against /etc/password. The problem is that usernames may not contain a dot, change your username or username_prefix so that there is no dot in it.

pyropoptrt 7th June 2009 16:29

well the username is generated from ISPConfig for that particular site. I have a passwd file and a passwd-. I checked both files and neither contain that new user I've created. So, do I need to start manually users to the passwd file or is this some kind of bug that is in ISPConfig 2.2.30?

till 7th June 2009 16:32

ISPConfig does not create usernames with a dot by default and this is no bug. You must have changed the username prefix to a wrong value. Please change it back to the original value.

pyropoptrt 7th June 2009 17:09

So based on what you're saying this username wouldn't work on this example site because it has a dot in the name as well?

http://www.pyropoptrt.com/images/isp_userpanel.png

falko 7th June 2009 17:37

Quote:

Originally Posted by pyropoptrt (Post 192695)
well the username is generated from ISPConfig for that particular site. I have a passwd file and a passwd-. I checked both files and neither contain that new user I've created.

What's the output of
Code:

ls -la /root/ispconfig
? Are there any warnings in /home/admispconfig/ispconfig/ispconfig.log?


All times are GMT +2. The time now is 17:26.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.