HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=16)
-   -   PHP problem ..Just installed ISP Config (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=3584)

malikp 9th April 2006 03:01

PHP problem ..Just installed ISP Config
 
I just installed ISP config on Ubuntu Breezy 5.10
Web server, email and DNS works fine.
I try to install SquirrelMail and get is to this PHP problem
I configure the SquirrelMail
and try to access the log in page and get this error
http://mail.test.com
<?php

/**
* index.php
*
* Redirects to the login page.
*
* @copyright &copy; 1999-2006 The SquirrelMail Project Team
* @license http://opensource.org/licenses/gpl-license.php GNU Public License
* @version $Id: index.php,v 1.14.2.7 2006/02/03 22:27:46 jervfors Exp $
* @package squirrelmail
*/

// Are we configured yet?
if( ! file_exists ( 'config/config.php' ) ) {
echo '<html><body><p><strong>ERROR:</strong> Config file ' .
'&quot;<tt>config/config.php</tt>&quot; not found. You need to ' .
'configure SquirrelMail before you can use it.</p></body></html>';
exit;
}

// If we are, go ahead to the login page.
header('Location: src/login.php');

?>
Then I try to create this a test page with following then I can see same thing in the web browser.
<?php
phpinfo();
php?>
But ISP config works fine. I have no idea what else to look.
May be PHP configure for ISP Config only for apache 1.3 not for apache2. Is that the case how can I configure PHP for Apache2.
Thank you,

awd.pt 9th April 2006 03:07

Quote:

Originally Posted by malikp
I just installed ISP config on Ubuntu Breezy 5.10
Web server, email and DNS works fine.
I try to install SquirrelMail and get is to this PHP problem
I configure the SquirrelMail
and try to access the log in page and get this error
http://mail.test.com
<?php

/**
* index.php
*
* Redirects to the login page.
*
* @copyright &copy; 1999-2006 The SquirrelMail Project Team
* @license http://opensource.org/licenses/gpl-license.php GNU Public License
* @version $Id: index.php,v 1.14.2.7 2006/02/03 22:27:46 jervfors Exp $
* @package squirrelmail
*/

// Are we configured yet?
if( ! file_exists ( 'config/config.php' ) ) {
echo '<html><body><p><strong>ERROR:</strong> Config file ' .
'&quot;<tt>config/config.php</tt>&quot; not found. You need to ' .
'configure SquirrelMail before you can use it.</p></body></html>';
exit;
}

// If we are, go ahead to the login page.
header('Location: src/login.php');

?>
Then I try to create this a test page with following then I can see same thing in the web browser.
<?php
phpinfo();
php?>
But ISP config works fine. I have no idea what else to look.

This is nothing related with ISPConfig since ISPConfig runs a separated HTTP server.
I've recently a problem like yours and it was related with apache configuration and php module (I had a mess of php-4 and php-5 :eek: ). I solved by rpm -e php httpd and yum -y install httpd php. Not the right or best way to solve it, but it worked for me.

srosa

till 9th April 2006 12:22

Quote:

Originally Posted by malikp
But ISP config works fine. I have no idea what else to look.
May be PHP configure for ISP Config only for apache 1.3 not for apache2. Is that the case how can I configure PHP for Apache2.

Did you create the website mail.test.com in ISPCOnfig? If yes, did you check the php cgeckbox for the site?

Be aware that ISPConfig has to deactivate your PHP installation in httpd.conf globally and re enables it for every website.

malikp 9th April 2006 12:28

Mange to fix the problem
 
Quote:

Originally Posted by awd.pt
This is nothing related with ISPConfig since ISPConfig runs a separated HTTP server.
I've recently a problem like yours and it was related with apache configuration and php module (I had a mess of php-4 and php-5 :eek: ). I solved by rpm -e php httpd and yum -y install httpd php. Not the right or best way to solve it, but it worked for me.

srosa


i remove php4 and reinstall but did not fix.
Then I install php5 and now all working. I do not know how its fix but now all working.

Thank you all helping me

falko 9th April 2006 18:15

I hope you installed Squirrelmail in a web site you created with ISPconfig and not in the default directory /var/www.

malikp 10th April 2006 11:43

Quote:

Originally Posted by falko
I hope you installed Squirrelmail in a web site you created with ISPconfig and not in the default directory /var/www.


Yes... not in the /var/www

and now its working fine


All times are GMT +2. The time now is 10:01.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.