HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Developers' Forum (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=18)
-   -   Remoting frame work work with version 2.32 ??? (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=35759)

afandino 31st May 2009 23:20

Remoting frame work work with version 2.32 ???
 
I see that some of you have gotten the basic remoting frame work to work. I have a freshly built install Debian 5, perfect install , ispconfig 2.32.

The install of the remote frame work goes well.

But after modifying the example files can not get this to work no way.

where I am stuck is the the soap client never connects to the soap server always just returns without error.

One more thing to note is that the sql server resides on another machine

:(

kextra1 1st June 2009 07:43

try it with local db
 
Have you tried it with a db on the local machine to see if it works?

If it's not to much trouble, I'm all about the process of elimination ;)

afandino 1st June 2009 15:32

Quote:

Originally Posted by kextra1 (Post 191364)
Have you tried it with a db on the local machine to see if it works?

If it's not to much trouble, I'm all about the process of elimination ;)

I guess that will have to be the next step. What i don't understand is that soap should be using the sites connection string to connect to the sql server. Why should it matter whether remote or local.

tony

afandino 4th June 2009 01:14

New aproach:

Debian etch
232-dev

still no work !

output from index.php in the remote directory

This XML file does not appear to have any style information associated with it. The document tree is shown below.


<SOAP-ENV:Envelope SOAP-ENV:encodingStyle="http://schemas.xmlsoap.org/soap/encoding/">

<SOAP-ENV:Body>

<SOAP-ENV:Fault>
<faultcode>Server</faultcode>
<faultactor>error in msg parsing:
1</faultactor>
<faultstring/>

<detail>
<soapVal xsi:type="xsd:string"/>
</detail>
</SOAP-ENV:Fault>
</SOAP-ENV:Body>
</SOAP-ENV:Envelope>

<!--

soap_server: entering parseRequest() on 19:10 2009-06-03
soap_server: Accept: text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
soap_server: Accept-Charset: ISO-8859-1,utf-8;q=0.7,*;q=0.7
soap_server: Accept-Encoding: gzip,deflate
soap_server: Accept-Language: en-us,en;q=0.5
soap_server: Connection: keep-alive
soap_server: Cookie: PHPSESSID=8b5ac6a6bc6ba09affd851c8078c610f; sessionispconfig=e3270c782c0504bb1752ede8b46e57f0
soap_server: Host: ispconfig3.ajfnet.com:81
soap_server: Keep-Alive: 300
soap_server: User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.0.10) Gecko/2009042316 Firefox/3.0.10 (.NET CLR 3.5.30729)
soap_server: got encoding: UTF-8
soap_server: parser debug:
soap_parser: xml was empty, didn't parse!

soap_server: server sending...

-->

Some type of server error

the scrpit i am running is the very first part of test.php

login and list resellers.

Any IDEA'S ?

afandino 4th June 2009 05:34

found a few typos in the soap_oj file in lib/class

still getting an error but looking a little more promissing. pasted the output of the index.php file in remote

<?xml version="1.0" ?>
- <SOAP-ENV:Envelope SOAP-ENV:encodingStyle="http://schemas.xmlsoap.org/soap/encoding/" xmlns:SOAP-ENV="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:SOAP-ENC="http://schemas.xmlsoap.org/soap/encoding/" xmlns:si="http://soapinterop.org/xsd">
- <SOAP-ENV:Body>
- <SOAP-ENV:Fault>
<faultcode>Server</faultcode>
<faultactor>method '' not defined in service ''</faultactor>
<faultstring />
- <detail>
<soapVal xsi:type="xsd:string" />
</detail>
</SOAP-ENV:Fault>
</SOAP-ENV:Body>
</SOAP-ENV:Envelope>
- <!--
soap_server: entering parseRequest() on 23:28 2009-06-03
soap_server: Accept: image/gif, image/x-xbitmap, image/jpeg, image/pjpeg, application/x-shockwave-flash, application/vnd.ms-powerpoint, application/vnd.ms-excel, application/msword, */*
soap_server: Accept-Encoding: gzip, deflate
soap_server: Accept-Language: en-us
soap_server: Connection: Keep-Alive
soap_server: Cookie: PHPSESSID=4163a062fb81ca1978c23270446c258c
soap_server: Host: ispconfig3.ajfnet.com:81
soap_server: UA-CPU: x86
soap_server: User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; GTB6; .NET CLR 2.0.50727)
soap_server: got encoding: UTF-8
soap_server: method name:
soap_server: method '' not found!
soap_server: parser debug:
soap_parser: xml was empty, didn't parse!

soap_server: server sending...



-->

till 4th June 2009 08:32

The output above is absolutely fine and the expected result if you access a soap connection with an application that does not understand soap like a web browser. This is a SOAP connection, you can not access the index file with a browser, you have to access it with a soap client like the one that is in the example files!

afandino 4th June 2009 16:27

Quote:

Originally Posted by till (Post 192031)
The output above is absolutely fine and the expected result if you access a soap connection with an application that does not understand soap like a web browser. This is a SOAP connection, you can not access the index file with a browser, you have to access it with a soap client like the one that is in the example files!

Till,

I understand that it needs its client to comunicate properly but the client returns only server error without any other diagnostic information.

I am using the test php file included in the examples all i am trying to do is list the resellers and i have already created a few in the database. Just want to execute a simple query. In realese 2.32-dev the file soap-obj in the class folder has a few typo's soapclient rather than soap_client. I thought all this was cleaned up in this release.

sorry till just relised that the soap obj file is part of the remote frame work package.

tony

afandino 8th June 2009 16:23

got it working !

needed a complete reinstall and modify the compile file before installing isp config.

Thanks to all who have endeavored ...


All times are GMT +2. The time now is 15:41.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.