HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=27)
-   -   several issues (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=35187)

nickpieters 19th May 2009 19:02

several issues
 
Hi

I have several issues, and don't understand why this is happening, server is running sinces 2 months now. Installation was with the vmware image and manual downloaded here.

1. Can't update, when i try to run the php script: php -q update.php i get this:
Fatal error: Cannot use string offset as an array in /home/administrator/ispconfig3_install/install/update.php on line 146

2. Now whenever i want to add a database, site whatever nothing happends. It gets on the webfront of the ispconfig site. But no /var/client etc... folder is made, also checked on phpmyadmin also there no added database.

3. Serverconfig etc. is empty on the ispconfig site

Anyobody that could help me?

thx!

ago2guy 19th May 2009 19:23

It looks like most changes get added to the "Jobs Queue" Which runs about every 5 minutes.

You can check if your job has run by clicking Monitor > show Jobqueue

nickpieters 19th May 2009 21:13

Thx for your input.

Waited, but no database or folders are be´ng made.

Any other idea's?

nickpieters 19th May 2009 21:30

Okay, folders are made in /var/clients/client1.

Made an ftp user, connecting is okay, but whenever i want to upload i get a permission denied now...

in /tmp i can write, /web not :-(

ago2guy 19th May 2009 21:43

Can you check the permissions on the client1 folder. I did the same myself last week and did not have this issue.

Make sure the Client Limits are set in the Clients section and also check the FTP user limits and disk quota.

The FTP usernames can get quite long as well. make sure you spelt it correctly as displayed in the FTP users list. I made that mistake myself.

nickpieters 19th May 2009 22:02

ls -l, gives me

drwxr-xr-x 3 root root 4096 2009-03-04 10:25 clients
drwxr-xr-x 6 root root 4096 2009-05-18 14:38 client1

more info:

lrwxrwxrwx 1 root root 26 2009-03-12 11:46 domain.be -> /var/clients/client1/web5/
lrwxrwxrwx 1 root root 26 2009-03-11 16:39 domain.be -> /var/clients/client1/web3/
lrwxrwxrwx 1 root root 26 2009-03-11 16:05 domain.be -> /var/clients/client1/web2/
drwxr-xr-x 6 root root 4096 2009-05-18 15:23 domain
drwxr-xr-x 6 root root 4096 2009-05-18 15:25 web12
drwxr-xr-x 6 root root 4096 2009-03-11 16:05 web2
drwxr-xr-x 6 root root 4096 2009-03-11 16:39 web3
drwxr-xr-x 6 root root 4096 2009-03-12 11:46 web5


Notice the links.

ago2guy 19th May 2009 22:14

Sorry, I should have been more clear.

I meant the specific folder for client 1 (i.e the clients web folder )

I my case Client1 > web2 folder should look somthing like this

root@glue:/var/www/clients/client1/web2# ls -al
total 24
drwxr-xr-x 6 root root 4096 2009-05-14 19:47 .
drwxr-xr-x 4 root root 4096 2009-05-14 19:47 ..
drwxr-xr-x 2 web2 client1 4096 2009-05-14 19:47 cgi-bin
lrwxrwxrwx 1 web2 client1 35 2009-05-14 19:47 log -> /var/log/ispconfig/httpd/domain.tld
drwxr-xr-x 2 web2 client1 4096 2009-05-19 13:49 ssl
drwxrwxrwx 2 web2 client1 4096 2009-05-14 19:47 tmp
drwxr-xr-x 5 web2 client1 4096 2009-05-14 20:05 web


The owner is web2 and its in the group client1 in my case it may not be the same for you

nickpieters 19th May 2009 22:16

mars:/var/clients/client1# ls -al web12
total 24
drwxr-xr-x 6 root root 4096 2009-05-18 15:25 .
drwxr-xr-x 7 root root 4096 2009-05-18 15:25 ..
drwxr-xr-x 2 root root 4096 2009-05-18 15:25 cgi-bin
lrwxrwxrwx 1 root root 37 2009-05-18 15:25 log -> /var/log/ispconfig/httpd/domain.be
drwxr-xr-x 2 root root 4096 2009-05-18 15:25 ssl
drwxrwxrwx 2 root root 4096 2009-05-18 15:25 tmp
drwxr-xr-x 3 root root 4096 2009-05-18 15:25 web

It's just like iscponfig isn't doing all the things it should be.

for example. Do you enter the Documentroot in sites and in FTP users, do you enter the directory?

till 19th May 2009 23:05

You tried to update which version which which version?

nickpieters 19th May 2009 23:08

3.0.0.9 (was the version when i followed the htf guide).

The script doesn't work, and php -q gave me the error.

I have the feeling that this i rather a beta release, am i wrong with this?


All times are GMT +2. The time now is 14:03.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.