HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Tips/Tricks/Mods (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=29)
-   -   logs (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=35035)

Richard7890 16th May 2009 04:43

logs
 
Hi,

I have previously been using qmail with qmail-scanner, which i had setup to show all spam ratings in the logs (/var/spool/qmailscan/qmail-queue.log) . like this :

Sat, 16 May 2009 12:37:57 EST:4462: SA: REPORT hits = 15.1/4.0
0.0 HTML_MESSAGE BODY: HTML included in message
1.8 MIME_QP_LONG_LINE RAW: Quoted-printable line longer than 76 chars
1.5 RAZOR2_CF_RANGE_E8_51_100 Razor2 gives engine 8 confidence level
above 50%
[cf: 100]
1.5 RAZOR2_CF_RANGE_E4_51_100 Razor2 gives engine 4 confidence level
above 50%
[cf: 100]
3.5 RAZOR2_CHECK Listed in Razor2 (http://razor.sf.net/)
0.5 RAZOR2_CF_RANGE_51_100 Razor2 gives confidence level above 50%
[cf: 100]
3.5 DCC_CHECK Listed in DCC (http://rhyolite.com/anti-spam/dcc/)
0.0 DIGEST_MULTIPLE Message hits more than one network digest check
2.1 DRUGS_ERECTILE_OBFU Obfuscated reference to an erectile drug
0.6 DRUGS_ERECTILE Refers to an erectile drug
Sat, 16 May 2009 12:37:57 EST:4462: SA: yup, this smells like SPAM - hits=15.1 - deleting message...

how can i make postfix and amavis show this in the logs ?


Thanks,

Richard

till 16th May 2009 11:43

Change the loggin level in the amavisd 50-user configuration file.

Richard7890 16th May 2009 14:43

Thanks Till,

I see what happened. I had changed the $DO_SYSLOG Variable to 1.

#
# Enable Logging
#

$DO_SYSLOG = 0;
$LOGFILE = "/var/log/amavis.log"; # (defaults to empty, no log)

Which then doesn't write the /var/log/amavisd.log file. After switching back to '0' the logs showed up.

Richard.


All times are GMT +2. The time now is 18:47.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.