HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Bind9 issues within company network... (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=34911)

happz 13th May 2009 04:01

Bind9 issues within company network...
 
when installing ubuntu i allowed it to pick up dhcp because i was unsure of the dns settings and other information. It did install and at this point i still have the same ip so all is good but BIND will not start or restart. Could this be because the corp office has that port block? How can i check this?

thanks,
hAppz

till 13th May 2009 09:24

Which is the exact error message that you get in the syslog when you start bind?

happz 18th May 2009 20:13

Till, i am sorry..didn't see this reply..
 
I moved on and rebuilt this...now I have no problems. thanks anyway!

thanks,
happz

happz 19th May 2009 18:10

Till issues has returned even on this new build
 
The error I am getting when restarting bind9 is:

rndc: "connect failed: 127.0.0.1#953: connection refused.

thanks,
happz

falko 20th May 2009 17:02

Please disable and uninstall AppArmor:
Code:

/etc/init.d/apparmor stop
update-rc.d -f apparmor remove
apt-get remove apparmor apparmor-utils



All times are GMT +2. The time now is 17:57.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.