HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   General (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=15)
-   -   Administrator receive empty mail ??? (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=3460)

Stanev 2nd April 2006 08:22

Administrator receive empty mail ???
 
Hello to all.
First I wont to say ISPConfig is great. :)
I have problems with one of my sites. When i make one of site (any) users administrator this user start receive emty mails - 0 bites. no subject, no headers ??? This is only for the first site created on my server web1. If user is not administrator everything works fine.

I'm using Debian Sarge with ISPConfig 2.2.0

No error in log files I think

Sory for my bad English.
Code:

Apr  2 09:23:15 server postfix/smtpd[8756]: connect from ns2.netinfo.bg[194.153.145.70]
Apr  2 09:23:15 server postfix/smtpd[8756]: BBE66ABD21: client=ns2.netinfo.bg[194.153.145.70]
Apr  2 09:23:15 server postfix/cleanup[8759]: BBE66ABD21: message-id=<860060872.2014581143958996037.JavaMail.nobody@app7.ni.bg>
Apr  2 09:23:15 server postfix/qmgr[7134]: BBE66ABD21: from=<stanev@abv.bg>, size=2362, nrcpt=1 (queue active)
Apr  2 09:23:15 server postfix/smtpd[8756]: disconnect from ns2.netinfo.bg[194.153.145.70]
Apr  2 09:23:16 server postfix/pickup[7133]: 1C430ABD23: uid=10017 from=<u1_admin>
Apr  2 09:23:16 server postfix/cleanup[8759]: 1C430ABD23: message-id=<20060402062316.1C430ABD23@mail.staks.org>
Apr  2 09:23:16 server postfix/qmgr[7134]: 1C430ABD23: from=<u1_admin@mail.staks.org>, size=352, nrcpt=1 (queue active)
Apr  2 09:23:16 server postfix/local[8781]: 1C430ABD23: to=<admispconfig@localhost>, relay=local, delay=0, status=sent (delivered to command: /usr/bin/procmail -f-)
Apr  2 09:23:16 server postfix/qmgr[7134]: 1C430ABD23: removed
Apr  2 09:23:16 server postfix/pickup[7133]: 4A13EABD23: uid=10017 from=<u1_admin>
Apr  2 09:23:16 server postfix/cleanup[8759]: 4A13EABD23: message-id=<20060402062316.4A13EABD23@mail.staks.org>
Apr  2 09:23:16 server postfix/qmgr[7134]: 4A13EABD23: from=<u1_admin@mail.staks.org>, size=349, nrcpt=1 (queue active)
Apr  2 09:23:16 server postfix/local[8760]: BBE66ABD21: to=<u1_admin@mail.staks.org>, orig_to=<admin@staks.org>, relay=local, delay=1, status=sent (delivered to command: /usr/bin/procmail -f-)
Apr  2 09:23:16 server postfix/qmgr[7134]: BBE66ABD21: removed
Apr  2 09:23:16 server postfix/local[8781]: 4A13EABD23: to=<admispconfig@localhost>, relay=local, delay=0, status=sent (delivered to command: /usr/bin/procmail -f-)
Apr  2 09:23:16 server postfix/qmgr[7134]: 4A13EABD23: removed


till 2nd April 2006 17:05

Do you have "Mailscan" activated for the admin user?
Are the emails really empty or do they contain a number?

Stanev 2nd April 2006 18:17

No "MailScan" is not activated for any user.

Code:

ls -la
total 8
drwx------  2 u1_admin web1 4096 Apr  2 19:16 .
drwx------  5 u1_admin web1 4096 Apr  1 08:21 ..
-rw-------  1 u1_admin web1    0 Apr  2 19:16 1143994587.4555_0.server.staks.org

I found someting this hapend only when (admin user) receive HTML massage if the massage is Plain text everiting is OK

falko 2nd April 2006 22:22

Can you post the output of
Code:

ls -la /path/to/u1_admin
?

Stanev 2nd April 2006 23:05

ls -la /var/www/web1/user/u1_admin/
total 128
drwxr-xr-x 6 u1_admin web1 4096 Apr 2 09:03 .
drwxr-xr-x 5 u1_admin web1 4096 Apr 2 09:02 ..
-rw-r--r-- 1 root root 544 Apr 2 19:18 .antivirus.rc
-rw-r--r-- 1 root root 744 Apr 2 19:18 .autoresponder.rc
-rw-r--r-- 1 root root 22 Apr 2 19:18 .bounce-exceed-quota.txt
-rw-r--r-- 1 root root 67866 Apr 2 19:18 .html-trap.rc
-rw-r--r-- 1 root root 3889 Apr 2 19:18 .local-rules.rc
-rw-r--r-- 1 root root 180 Apr 2 19:18 .mailsize.rc
-rw-r--r-- 1 root root 2662 Apr 2 19:18 .quota.rc
drwx------ 2 u1_admin web1 4096 Apr 2 08:40 .spamassassin
-rw-r--r-- 1 root root 1144 Apr 2 19:18 .spamassassin.rc
-rw-r--r-- 1 root root 1641 Apr 2 19:18 .user_prefs
-rw-r--r-- 1 u1_admin web1 0 Apr 1 08:18 .vacation.cache
-rw-r--r-- 1 root root 0 Apr 2 19:18 .vacation.msg
drwx------ 5 u1_admin web1 4096 Apr 1 08:21 Maildir
drwx------ 2 u1_admin web1 4096 Apr 2 08:40 tmp
drwxrwxr-x 2 u1_admin web1 4096 Apr 1 08:18 web

falko 2nd April 2006 23:17

What's in /var/www/web1/.procmailrc?

Stanev 2nd April 2006 23:30

MAILDIR=$HOME/Maildir/
DEFAULT=$MAILDIR
ORGMAIL=$MAILDIR

INCLUDERC=/var/www/web1/user/u1_admin/.mailsize.rc
## INCLUDERC=/var/www/web1/user/u1_admin/.quota.rc
INCLUDERC=/var/www/web1/user/u1_admin/.antivirus.rc
## INCLUDERC=/var/www/web1/user/u1_admin/.local-rules.rc
## INCLUDERC=/var/www/web1/user/u1_admin/.html-trap.rc
## INCLUDERC=/var/www/web1/user/u1_admin/.spamassassin.rc
## INCLUDERC=/var/www/web1/user/u1_admin/.autoresponder.rc

till 3rd April 2006 07:41

If you use maildir for storing your emails, please try to change the line:

INCLUDERC=/var/www/web1/user/u1_admin/.mailsize.rc

to:

## INCLUDERC=/var/www/web1/user/u1_admin/.mailsize.rc

in the file /var/www/web1/.procmailrc

Stanev 3rd April 2006 08:41

Yes I use Maildir. I changed line but this not help. :(

falko 3rd April 2006 11:51

What happens if you disable the virus scanner?


All times are GMT +2. The time now is 17:18.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.