HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=16)
-   -   PHP4 and PHP5 for SUSE 9.3 Prof (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=3456)

M.Behrens 1st April 2006 22:53

PHP4 and PHP5 for SUSE 9.3 Prof
 
Hello!

Now I have a new Problem. :(

I want to use PHP4 and PHP5 on my Server, because I want to install OSCommerce and that need PHP4.

My Server is installed with SUSE9.3 Prof and ISPConfig (I use the HowTo).

Have anyone a HowTo to install PHP4 too when the Apache is now working with only PHP5?

I hope anyone can help me! :o

I found the following HowTo in this Forum http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=2506
I hope somebody can tell me that specify.

Mfg

till 2nd April 2006 16:58

You can follow the thread that you posted above.

Generally the easiest way is to install php4 as cgi and then add the directives nescessary for using the php4 cgi version in the apache directives field of ISPConfig.

You may also have a look at this howto:

http://www.howtoforge.com/apache2_with_php5_and_php4

M.Behrens 2nd April 2006 18:46

Thanks Till!

Can I follow the HowTo when I have SUSE with apt-get?

But if I understand that correctly, all Skripte those must be supposed to then run under PHP4 the ending .php4 possess.
That lasts with OSCommerce a large expenditure to change. Or is there a simple way?

If I would change the complete php from 5 to 4, then still does everything run with ISPConfig, or does give it then to difficulties? I had that here correctly understood in this HowTo http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=2506 (please read the last post of this thread).

Thank You!

falko 2nd April 2006 22:20

Quote:

Originally Posted by M.Behrens
Thanks Till!

Can I follow the HowTo when I have SUSE with apt-get?

Forget about the apt-get parts in that tutorial and concentrate on the Apache configuration in that tutorial.

Quote:

Originally Posted by M.Behrens
But if I understand that correctly, all Skripte those must be supposed to then run under PHP4 the ending .php4 possess.
That lasts with OSCommerce a large expenditure to change. Or is there a simple way?

You could run PHP5 as CGI instead and use .php5 for PHP5 scripts (e.g. with

Code:

AddHandler php-script .php5
Action php-script /cgi-bin/php5

); scripts with the extension .php would then be run by PHP4.

Quote:

Originally Posted by M.Behrens
If I would change the complete php from 5 to 4, then still does everything run with ISPConfig, or does give it then to difficulties?

No, it doesn't cause problems with ISPConfig.


All times are GMT +2. The time now is 01:48.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.