HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   General (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=15)
-   -   Mail from web forms not working. (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=3430)

Brenton 31st March 2006 12:48

Mail from web forms not working.
 
Hi

I know this is a bit vague, but this may be caused by my server config. It's based on the ISP-Server Setup - Ubuntu 5.10 "Breezy Badger".

A bit of a frustrating problem this. Web form mails from sites on my server are not working. I've just migrated all my sites to the new server to find that none of the web based contact forms are working. They used to on the previous server, a SuSE 9.2 loosely based on the how-to here.

I've enabled -v in postfix master.cf and watch the logs with "tail -f /var/log/mail.info -n 100". But there is nothing.

Brenton

falko 31st March 2006 18:10

Is Postfix running?
Do your scripts use the correct SMTP server?
Please post the output of
Code:

netstat -tap

Brenton 31st March 2006 18:38

Thanks for the response Falko.
output for netstat -tap:
Code:

tcp        0      0 localhost.localdo:mysql *:*                    LISTEN    5315/mysqld
tcp        0      0 *:81                    *:*                    LISTEN    5517/ispconfig_http
tcp        0      0 *:ftp                  *:*                    LISTEN    18036/proftpd: (acc
tcp        0      0 megachu.freeflow:domain *:*                    LISTEN    5817/named
tcp        0      0 localhost.locald:domain *:*                    LISTEN    5817/named
tcp        0      0 *:smtp                  *:*                    LISTEN    18112/master
tcp        0      0 localhost.localdoma:953 *:*                    LISTEN    5817/named
tcp6      0      0 *:imaps                *:*                    LISTEN    5225/couriertcpd
tcp6      0      0 *:pop3s                *:*                    LISTEN    5259/couriertcpd
tcp6      0      0 *:pop3                  *:*                    LISTEN    5240/couriertcpd
tcp6      0      0 *:imap2                *:*                    LISTEN    5205/couriertcpd
tcp6      0      0 *:www                  *:*                    LISTEN    5691/apache2
tcp6      0      0 *:ssh                  *:*                    LISTEN    5453/sshd
tcp6      0      0 ip6-localhost:953      *:*                    LISTEN    5817/named
tcp6      0      0 *:https                *:*                    LISTEN    5691/apache2
tcp6      0  2076 megachu.freeflow.co:ssh dsl-146-168-233.t:30051 ESTABLISHED32601/0


Brenton 31st March 2006 18:40

sorry, hit wrong button. wanted to say that SMTP is running. All other mail funtions are perfect.

Brenton

falko 1st April 2006 12:44

Can you post the PHP code that sends the mails?

Brenton 1st April 2006 14:02

fixed it! I had to include "php_admin_flag register_globals on" in the sites Apache Directives.

Some of the older php code needs to be updated on a few of the sites. Not very secure.

Thank you for the support Falko.

Brenton


All times are GMT +2. The time now is 17:36.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.