HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Ispconfig 3 and OpenSuse 11.1 x86_64 (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=33968)

Rune 21st April 2009 13:39

Ispconfig 3 and OpenSuse 11.1 x86_64
 
Has anyone actually got IspConfig 3 working on 64-bit Suse?

I've been wrestling with it over the course of the past four or five days and it's just problem after problem after problem

The whole os in on the third install

It was reading that ispconfig 3 was good at handling virtual mail users that prompted me to try it

Being honest though the existing server I have that I want to replace with this machine took me less time than this to set up just configuring everything myself from scratch

I could probably reinstall the Suse and server packages, copy over some confs from the old server and have it all up and running in a day, so I'm on the verge of ditching the idea of going with IspConfig altogether

So if anyone has got it working on 64 bit Suse 11.1 and can tell me if they had the same issues and how they got around them it would be appreciated

till 21st April 2009 19:29

ISPConfig itseldf is absolutely rchitecture neutral as it is written in php, so it will work even on mips or other architectures and it does not matter if its 32bit or 64bit system.

But SuSE is gernerally not the best choice for a server system, you should better try debian or ubuntu.

Rune 22nd April 2009 15:09

It's down to the packages the instructions call for rather than ispconfig itself, I know that's platform independent

Too many of them either weren't available for the os or I couldn't use the versions specified in the instructions, and as I've never used ispconfig before I don't really know what sort of effect that may have had,

Plus I have since discovered that part of the problem I had was my own doing really as I had installed mysql 5.1 not mysql 5.0, and in the newer version the socket path has been changed

Editing the socket path in the confs seems to throw up other problems, phpmyadmin for example won't work with it, and I suspect the reason I couldn't get the login to work was down to this same issue

Since posting this thread I have reinstalled the os and set it all up the 'old-fashioned' way and everything's all hunky-dory, even down to the box working as a outer on wireless

After around four days I just couldn't afford to throw any more time into getting it sorted with ispconfig

I had been using an old debian box as a router and backup server and once I replace it with this box I'm thinking of formatting that one and using it mainly for playing around with stuff and I do still want a look at ispconfig so will revisit it on there

Don't know what os I'll use yet but it won't be ubuntu!

I won't get into a debate on the suitability of suse for server functions, suffice to say I've ran my main server on it successfully since version 10.1

So yeah I've dropped the idea of using ispconfig on this main one for now ... but you ain't heard the last of me yet ;)


All times are GMT +2. The time now is 21:31.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.