HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=4)
-   -   Quota: Perfect Setup Fedora Core 4 (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=332)

domino 20th August 2005 12:25

Quota: Perfect Setup Fedora Core 4
 
In the instruction, you say do this:
Quote:

Edit /etc/fstab to look like this (I added ,usrquota,grpquota to LABEL=/ (mount point /):
My partition looks exactly like the fallowing. Where do I insert the ,usrquota,grpquota?
Code:

# This file is edited by fstab-sync - see 'man fstab-sync' for details
LABEL=/                /                      ext3    defaults        1 1
LABEL=/boot            /boot                  ext3    defaults        1 2
/dev/devpts            /dev/pts                devpts  gid=5,mode=620  0 0
/dev/shm                /dev/shm                tmpfs  defaults        0 0
LABEL=/home            /home                  ext3    defaults        1 2
LABEL=/opt              /opt                    ext3    defaults        1 2
/dev/proc              /proc                  proc    defaults        0 0
/dev/sys                /sys                    sysfs  defaults        0 0
LABEL=/tmp              /tmp                    ext3    defaults        1 2
LABEL=/usr              /usr                    ext3    defaults        1 2
LABEL=/var              /var                    ext3    defaults        1 2
LABEL=SWAP-sda6        swap                    swap    defaults        0 0
/dev/fd0                /media/floppy          auto    pamconsole,exec,noauto,managed 0 0
/dev/hdc                /media/cdrom            auto    pamconsole,exec,noauto,managed 0 0


falko 20th August 2005 15:57

Like this:

Code:

# This file is edited by fstab-sync - see 'man fstab-sync' for details
LABEL=/                /                      ext3    defaults,usrquota,grpquota        1 1
LABEL=/boot            /boot                  ext3    defaults        1 2
/dev/devpts            /dev/pts                devpts  gid=5,mode=620  0 0
/dev/shm                /dev/shm                tmpfs  defaults        0 0
LABEL=/home            /home                  ext3    defaults        1 2
LABEL=/opt              /opt                    ext3    defaults        1 2
/dev/proc              /proc                  proc    defaults        0 0
/dev/sys                /sys                    sysfs  defaults        0 0
LABEL=/tmp              /tmp                    ext3    defaults        1 2
LABEL=/usr              /usr                    ext3    defaults        1 2
LABEL=/var              /var                    ext3    defaults        1 2
LABEL=SWAP-sda6        swap                    swap    defaults        0 0
/dev/fd0                /media/floppy          auto    pamconsole,exec,noauto,managed 0 0
/dev/hdc                /media/cdrom            auto    pamconsole,exec,noauto,managed 0 0


domino 20th August 2005 16:13

CRAP! :mad:

I did the /var partition. How do I undo the steps for /var? Did I mess up badly? :(

Edit: And what if I already created the clients and the website? Can I just undo the steps for /var without re-creating the website and clients again?

falko 20th August 2005 16:51

Quote:

Originally Posted by domino
CRAP! :mad:

I did the /var partition. How do I undo the steps for /var? Did I mess up badly? :(

Edit: And what if I already created the clients and the website? Can I just undo the steps for /var without re-creating the website and clients again?

Are your web sites on the /var partition? Then everything is fine, then you don't need quota on the / partition.

domino 20th August 2005 17:02

Yes! :cool: All my sites are in /var partition. Great to know I didn't screw up. Now I just need to figure out if the default mail are saved in /var. I'm NOT using maildir.

Thank you.

domino 20th August 2005 17:06

Please disreguard the last 2 sentences. I will reply on the other thread. Thank you for clearing thuis up. You are a good man!

falko 20th August 2005 17:13

Quote:

Originally Posted by domino
You are a good man!

I know! :D :D

domino 20th August 2005 17:42

:D :D I just wanted to remind you :p. Goon night to me. Taking a 1 day vacation tomorrow from my computer. Thank you for all your help! have a nice weekend! Same to you too till :cool:


All times are GMT +2. The time now is 02:09.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.