HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=27)
-   -   ispconfig 3: website pointing (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=31845)

Mentor 26th February 2009 14:57

ispconfig 3: website pointing
 
Hi:

I have met a strange bug that I am trying to understand.

If I add one client and a site - DNS elsewhere - I point to a the client?/web?/web/index.html file and I can change it and do stuff with it.

When I add another client and website it points to the same index file and I don't seem able to change it.

DNS is managed on an independent box, and is pointing to the base IP of the server - the websites are all affiliated with the base IP of the server when they are created. The FTP side of things is fine - separate websites are in separate folders.

So question is: What's going on? If you can assist I would be grateful, thank you.


Regards,

Mentor.

till 26th February 2009 15:32

The places of sites in filesystem have nothing to do with dns. You can not point something to a folder in a dns record, so I guess you mix there something up. DNS records point to an IP address. I'am pretty sure that the website setup is working properly as I tested it yesterday in RC2.

Quote:

When I add another client and website it points to the same index file and I don't seem able to change it.
I'am sure that it does not point to the same file. The file might look similar as every new site gets a default file but it is not the same.

Mentor 26th February 2009 19:23

Quote:

Originally Posted by till (Post 172061)
The places of sites in filesystem have nothing to do with dns. You can not point something to a folder in a dns record, so I guess you mix there something up. DNS records point to an IP address. I'am pretty sure that the website setup is working properly as I tested it yesterday in RC2.



I'am sure that it does not point to the same file. The file might look similar as every new site gets a default file but it is not the same.


Hi Till:

I made some changes to the index.html on the first site in the client?/we?/web folder deliberately to exclude the possibility that there was problem entering in there. Anyway, as I added a second site, I noticed that the file being displayed was the same - I will re-install ISPconfig because it is quick easy and simple at the this point - there is nothing on the server and see again.

Incidentally, to rule out any other possible bugs at a layer-1 level, I am using a Dell PE R200 with dual 160GB SATA drives configured for RAID 1, 2GB's RAM and quad-core XEON. I am running Fedora 9 fully updated. Let me know if you think that there may be any problems with this, thank you.


Kind regards,

Mentor

Mentor 26th February 2009 20:24

Hi:

I have reinstalled ISPConfig 3 completely - ran uninstall -q uninstall.php and then reinstalled.

The result is the same as before - add one site and the system is happy - I modify the index.html file in the /var/clients/client?/web?/web folder as a check. Add second site and it reflects exactly the same file?

I am sure that this is not the way it is meant to be? Please could someone confirm, thank you.


Kind regards,

Mentor:confused:

Mentor 26th February 2009 20:34

ispconfig 3: website pointing
 
Hi:

We picked up an error at the end of the installation after re-installation that we think is relevant to our issue. Please could you take a look and assist, thank you:

Warning: DocumentRoot [/var/www/domainname.tld/web] does not exist
httpd: apr_sockaddr_info_get() failed for hostname.com
httpd: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using 127.0.0.1 for ServerName
[Thu Feb 26 21:08:27 2009] [warn] _default_ VirtualHost overlap on port 80, the first has precedence


I would be really grateful if you could help - :)


Kind regards,

Mentor

Mentor 26th February 2009 22:54

Hi:

We have fixed this - it seems that there may be a bug. Please refer to the following thread in the Developer Forum:

http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=31857

Thank you.


Regards,

Mentor :|

till 27th February 2009 12:47

I'am not able to conform this, works fine for me. Which linux distribution do you use.

reason8 4th May 2009 05:59

Quote:

Originally Posted by Mentor (Post 172139)
Hi:

We picked up an error at the end of the installation after re-installation that we think is relevant to our issue. Please could you take a look and assist, thank you:

Warning: DocumentRoot [/var/www/domainname.tld/web] does not exist
httpd: apr_sockaddr_info_get() failed for hostname.com
httpd: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using 127.0.0.1 for ServerName
[Thu Feb 26 21:08:27 2009] [warn] _default_ VirtualHost overlap on port 80, the first has precedence


I would be really grateful if you could help - :)


Kind regards,

Mentor

This is the same error I am getting and the same problem I am having with multiple websites referencing to a previous website creation. The only difference is, I am not getting the error after install. I am getting the error after restarting apache2. I am running OpenSuSe 11.1 with ISPConfig 3


All times are GMT +2. The time now is 10:56.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.