HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   General (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=21)
-   -   MyDNS startup failed (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=31615)

gcambull 22nd February 2009 06:32

MyDNS startup failed
 
during the initial ISPConfig install the failure of MyDNS to start up was present, I put it aside for a couple weeks, as I had other projects. Now that I have the time, I booted the server and the same failure occurs with MyDNS connecting to Mysql, here is the error after I used the Interactive startup:

Code:

Start Service MyDNS: [Y]es/[N]o/[C]ontinue

Starting MyDNS: mydns[2347]: error connecting to Mysql Server at localhost: Can't connect to local Mysql Server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (2) (errno=2)      [FAILED]

FYI Mysql start up comes after Mydns, could that be a factor and how to correct it.

Thanks

falko 23rd February 2009 18:20

Quote:

Originally Posted by gcambull (Post 171005)
FYI Mysql start up comes after Mydns, could that be a factor and how to correct it.

Try
Code:

/etc/init.d/mydns restart
Does it start then?
Which distribution are you using?

gcambull 23rd February 2009 18:31

Falko,

After searching for other answers I came across one of the same question but in the ISPconfig cat, and saw that you asked the same question. And yes it did restart, first it failed on stopping then it said start was ok. I was also curious why it stated it was failing on startup, but ISPConifg stated it was working.

Answer is yes.

Thanks

Using CentOs5.2

binaryrogue 3rd March 2009 02:06

I'm also experiencing the same issue. ONLY During startup, myDNS would not start. If I restart services as mentioned, it will start fine.. I'm using Fedora 9.

Mar 2 08:57:35 ispc1 mydns[1890]: Error connecting to MySQL server at localhost: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (2) (errno=2)

After doing a "service mydns restart"

Mar 2 09:08:01 ispc1 mydns[2648]: mydns 1.1.0 started Mon Mar 2 09:08:01 2009 (listening on 3 addresses)

binaryrogue 3rd March 2009 02:26

mydns does appears to start before mysql. I just changed the startup order around in the rc3.d/ directory.

gcambull 3rd March 2009 05:43

Quote:

Originally Posted by binaryrogue (Post 172885)
mydns does appears to start before mysql. I just changed the startup order around in the rc3.d/ directory.

...and how do you do that? The problem I had went away, but like someone also said, wait and it will begin to play (so to speak), but how do you change the order?

Thanks

oh wait ur using Fed 9, me using CentOs5.2, hmm

binaryrogue 3rd March 2009 08:22

The /etc/rc.d/rc3.d/ directory list all services that starts up on run level 3. I changed the order by giving mysqld a higher priority.

Before the change -
S64mydns
S52mysqld

After the change -
S63mysqld
S64mydns

baskin 12th May 2009 11:05

I have the same problem on Opensuse 11.1.

Mydns fails on startup but it runs ok if i execute it after the boot.

The strange with me is that in my /etc/rc.d/rc3.d i have:

S08mysql
S11mydns

but it fails to load on boot.

Any suggestions?

nikita 12th May 2009 17:56

Exact same problem here. I even tried installing on defferent machines(4) and... same problem. I've also change the name to S99mydns to be sure, but no effect. tried to edit the /etc/rc.d/rc3.d/S11mydns to put a dependency to start after mysql... no luck. All-in-all i've spent 5 days trying to find a solution. Any help from some openSUSE gurus?

falko 13th May 2009 12:01

I'd try to change S11mydns to S99mydns.


All times are GMT +2. The time now is 00:59.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.