HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=4)
-   -   Ubuntu 8.10 on DELL PowerEdge SC440 cannot boot (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=29225)

karotu 4th December 2008 10:34

Ubuntu 8.10 on DELL PowerEdge SC440 cannot boot
 
Hi All,

Having trouble trying to install Ubuntu 8.10 on this DELL PowerEdge.

Hard drive gets recognised ok during installation. After doing the install and reboot, it fails to boot giving the following errors..

Gave up waiting for device. Common problems:
- Boot args (cat /proc/cmdline)
- Check rootdelay= (did the system wait long enough?)
- Check root= (did the system wait for the right device?)
- Missing modules (cat /proc/modules; ls /dev)
ALERT! /dev/disk/by-uuid/xxxxxx-xxx-xxxx-xxx... does not exist. Dropping to shell!

and then .. BusyBox terminal

--
I've had a look around for solutions and noticed that I seem to have a valid setup?

I will post a copy of /etc/fstab, output of fdisk -l and /boot/grub/menu.lst

fdisk -l
Code:

ubuntu@ubuntu:~$ sudo fdisk -l

Disk /dev/sda: 250.0 GB, 250000000000 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 30394 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Disk identifier: 0x345698d9

  Device Boot      Start        End      Blocks  Id  System
/dev/sda1  *          1      29157  234203571  83  Linux
/dev/sda2          29158      30394    9936202+  5  Extended
/dev/sda5          29158      30394    9936171  82  Linux swap / Solaris

/etc/fstab
Code:

# /etc/fstab: static file system information.
#
# <file system> <mount point>  <type>  <options>      <dump>  <pass>
proc            /proc          proc    defaults        0      0
# /dev/sda1
UUID=44621a46-4f07-45f5-a1ee-7703447b5588 /              ext3    relatime,errors=remount-ro 0      1
# /dev/sda5
UUID=5442f663-e451-4163-9bed-a532b19e1747 none            swap    sw              0      0
/dev/scd0      /media/cdrom0  udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0      0

/boot/grub/menu.lst
Code:

default        0
timeout        3
hiddenmenu
title          Ubuntu 8.10, kernel 2.6.27-7-generic
uuid            44621a46-4f07-45f5-a1ee-7703447b5588
kernel          /boot/vmlinuz-2.6.27-7-generic root=UUID=44621a46-4f07-45f5-a1ee-7703447b5588 ro quiet splash
initrd          /boot/initrd.img-2.6.27-7-generic
quiet

title          Ubuntu 8.10, kernel 2.6.27-7-generic (recovery mode)
uuid            44621a46-4f07-45f5-a1ee-7703447b5588
kernel          /boot/vmlinuz-2.6.27-7-generic root=UUID=44621a46-4f07-45f5-a1ee-7703447b5588 ro  single
initrd          /boot/initrd.img-2.6.27-7-generic

title          Ubuntu 8.10, memtest86+
uuid            44621a46-4f07-45f5-a1ee-7703447b5588
kernel          /boot/memtest86+.bin
quiet

### END DEBIAN AUTOMAGIC KERNELS LIST



And if lucky.. /var/log/dmesg..

.. no luck yet after this update.. would be interesting to know to grab this from BusyBox..

------

Rgds,

Karotu

falko 5th December 2008 16:12

We had the same problem with a PowerEdge server. Install Ubuntu 8.10 - that did the trick for us.

karotu 8th December 2008 22:00

Thanks Falko but this installation was done on Ubuntu 8.10. Any other other solutions based on outputs provided?

Gonna try out with Ubuntu 8.04.. or debian sarge/etch..

Rgds


All times are GMT +2. The time now is 10:08.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.