HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Server Operation (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=5)
-   -   mod_mono apache 2.2 (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=2920)

ColdDoT 6th March 2006 16:35

mod_mono apache 2.2
 
Hello

i want to run apache asp.net
i followed a tut to do it.
i have installed
-apache 2.2
-mono
-xsp

everything works like a charm but when i was compiling mod_mono the config script can't find out whitch version my apache is my ./configure command is

./configure --prefix=/var/server/mod_mono --with-apxs=/var/server/webserver/apache/bin/apxs

then i got
checking for --with-apxs... /var/server/webserver/apache/bin/apxs executable, good
checking for --with-apr-config... not specified
checking for Apache libexec directory... /var/server/webserver/apache/modules
checking for Apache sysconf directory... /var/server/webserver/apache/conf
checking for Apache include directory... -I/var/server/webserver/apache/include
checking Apache version... configure: error: Confused on apache version. Please report this and send config.log

i have also tryed
./configure --prefix=/var/server/mod_mono --with-apxs=/var/server/webserver/apache/bin/apxs --with-apr-config=/var/server/webserver/apache/bin/apr-1-config

but then i says that my apache version is 1.3 and thats not correct

i don't know how to solve it and i can't find anything about it on google
my config.log files can you find here
try 1
http://www.colddot.nl/config_try-fault.log.txt
try 2
http://www.colddot.nl/config_try-version-1.3.log.txt

greets kevin

falko 6th March 2006 18:54

Does mod_mono already support Apache 2.2? It's pretty new...

ColdDoT 6th March 2006 18:58

on the site sais it will.
but on what searching. no it don't

but is there maybe a work around ?

22hosting 4th April 2006 14:25

I have to say that I can confirm this error as well. Hence *BUMP* this thread. Does anyone have a solution yet?
________
Live sex

falko 4th April 2006 15:44

I guess I have to try myself and write a tutorial about it some day... ;)

mintaka 23rd May 2006 02:58

Not so much a solution, but after wasting all night on this I do at least have a work-around. Had the same issue myself - mod_mono doesn't compile against Apache 2.2.2 - it seems the apache version checking routine invoked when running mod_mono's ./configure fails to compile now resulting in the erroneous reporting of version 1.3:

Quote:

configure:20643: checking Apache version
configure:20665: gcc -c -g -O2 -I/usr/local/httpd/apache-2.2.2/include conftest.c >&5
In file included from /usr/local/httpd/apache-2.2.2/include/apr_general.h:28,
from /usr/local/httpd/apache-2.2.2/include/ap_release.h:24,
from conftest.c:51:
/usr/local/httpd/apache-2.2.2/include/apr.h:270: error: expected '=', ',', ';', 'asm' or '__attribute__' before 'apr_off_t'
configure:20671: $? = 1

Didn't have the skills to fix that, so I just forced the selection of Apache 2.2 by editing the file "configure" inside the mod_mono source directory. You'll find a couple of lines that say:

APACHE_VER=1.3

Change those lines to 2.2 and ./configure sets the build up for a successful compile.

Hope this helps.


All times are GMT +2. The time now is 00:56.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.