HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Empty mails after update to 2.0.7 (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=282)

maxx 16th August 2005 15:55

Empty mails after update to 2.0.7
 
After update I get totally empty emails from time to time to my email account. Sender, receiver, subject and body are all empty, what is this?

- Maxx

till 16th August 2005 16:06

Quote:

Originally Posted by maxx
After update I get totally empty emails from time to time to my email account. Sender, receiver, subject and body are all empty, what is this?

- Maxx

There is nothing updated in this part of the software. Try to disable mailscan.

http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=261

maxx 17th August 2005 15:33

Empty mails
 
Quote:

Originally Posted by till
There is nothing updated in this part of the software. Try to disable mailscan.

http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=261

Took spam, av, mailscan off.
Put it back on.. Still have this problem so I cant use them now. And this happened after update.

- Maxx

till 17th August 2005 15:41

Quote:

Originally Posted by maxx
Took spam, av, mailscan off.
Put it back on.. Still have this problem so I cant use them now. And this happened after update.

- Maxx

Deactivate only mailscan as described in the other posts not spamfilter and antivirus.

maxx 17th August 2005 22:12

Did that.
 
Quote:

Originally Posted by till
Deactivate only mailscan as described in the other posts not spamfilter and antivirus.

Did that. It comes from spamfilter or antivirus. Havent tested that yet.

till 18th August 2005 11:42

Quote:

Originally Posted by maxx
Did that. It comes from spamfilter or antivirus. Havent tested that yet.

Ok, please try this, if it is spamassassin that makes these errors:

SpamAssassin

The ISPConfig comes with SpamAssassin, but without the Perl modules needed by
SpamAssassin. Run the following command after the installation of the ISPConfig:

/home/admispconfig/ispconfig/tools/spamassassin/usr/bin/spamassassin

If errors appear you have to install some Perl modules.

perl -MCPAN -e shell
install HTML::Parser
install DB_File
install Net::DNS (when prompted to enable tests, choose "no")
install Digest::SHA1

To leave the Perl shell type

q

If

/home/admispconfig/ispconfig/tools/spamassassin/usr/bin/spamassassin

does not return any error everything is fine. You can then leave SpamAssassin by typing
" CTRL + c".

maxx 19th August 2005 11:28

Tested
 
Quote:

Originally Posted by till
Ok, please try this, if it is spamassassin that makes these errors:

SpamAssassin

The ISPConfig comes with SpamAssassin, but without the Perl modules needed by
SpamAssassin. Run the following command after the installation of the ISPConfig:

/home/admispconfig/ispconfig/tools/spamassassin/usr/bin/spamassassin

If errors appear you have to install some Perl modules.

perl -MCPAN -e shell
install HTML::Parser
install DB_File
install Net::DNS (when prompted to enable tests, choose "no")
install Digest::SHA1

To leave the Perl shell type

q

If

/home/admispconfig/ispconfig/tools/spamassassin/usr/bin/spamassassin

does not return any error everything is fine. You can then leave SpamAssassin by typing
" CTRL + c".


When I did /home/admispconfig/ispconfig/tools/spamassassin/usr/bin/spamassassin
it doesnt say or do anything.. or report any errors. So i guess its okay.

- Maxx

Now I found out. Its the antivirus that does this problem. Can I fix somehow?

- Maxx

brt 17th March 2008 15:53

Quote:

Originally Posted by maxx
Now I found out. Its the antivirus that does this problem. Can I fix somehow?

same problem here, totally empty emails, no sender, no subject, no mailheaders (!?)

how did you know it has something to do with antivirus ?

falko 18th March 2008 16:58

Any errors in your mail log? Have you tried to disable Mailscan and/or Antivirus in ISPConfig?

brt 18th March 2008 18:07

problem still exists
 
yes the problem still exists when Mailscan is disabled, and no there are no errors in the mail-log.

a quick comparison of date/time of an empty email with the logfile showed that at this moment no email was incoming at all. all i could see in the maillog at this time was popfetching of this client.


All times are GMT +2. The time now is 06:07.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.