HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   HOWTO-Related Questions (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=2)
-   -   telnet command not found (Perfect Server ubuntu 8.04) (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=28081)

theRick 23rd October 2008 02:10

telnet command not found (Perfect Server ubuntu 8.04)
 
Quote:

Originally Posted by putty
telnet ubuntu 25
-bash: telnet: command not found

Very much a newb here attempting to learn on the fly and using the Perfect Server Ubuntu 8.04 guide to get a website up and running on a linode vps.

I used the available 8.04 image on Linode and began following the instructions on page 3 of the guide.

At the bottom of page 5 I'm told to

Quote:

To see if SMTP-AUTH and TLS work properly now run the following command:
But I'm getting the telnet command not found error.

Did I miss something along the way for this to happen? Or am I an idiot missing something even more obvious :confused:

Help will be greatly appreciated.

marchost 23rd October 2008 08:14

google :

install telnet ubuntu

falko 23rd October 2008 16:58

Code:

apt-get install telnet

theRick 24th October 2008 04:17

thank you!

i figured it was something like that.

i actually had searched "install ubuntu telnet" on google prior to posting the question but found apt-get install telnetd

Not sure what that did, but it didn't work.

Thank you Falko for the help.


All times are GMT +2. The time now is 17:16.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.