HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Server Operation (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=5)
-   -   simple Postfix question (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=26978)

timaaarrreee 21st September 2008 03:10

simple Postfix question
 
hi all,

My SMTP is not working to email other addressed apart from local ones.

So how do i tell the server to use "smtp.ihug.co.nz" to send email?

This is because the webmail feature is not sending to email that are not my own domain.

i.e timsullivan@khost.co.nz TO admin@khost.co.nz works

timsullivan@khost.co.nz TO timsullivan@ihug.co.nz DOES NOT work :(

falko 21st September 2008 19:35

Are there any errors in your mail log?

timaaarrreee 22nd September 2008 06:05

um i am not sure how to check the postfix error log but in webmin, i lookin the mail que and here are the messages i try to send to the outsite world.

it says:


Mail ID Sent From To Size Status
2B65310847 Sun Sep 21 22:03:37 admispconfig@internet.khost.co.nz timsullivan@ihug.co.nz 897 bytes Host or domain name not found. Name service error for name=ihug.co.nz type=MX: Host not found, try again
4F93F108EC Wed Sep 17 17:20:09 admispconfig@internet.khost.co.nz timsullivan@ihug.co.nz 3.45 kB Host or domain name not found. Name service error for name=ihug.co.nz type=MX: Host not found, try again
AD87510840 Sun Sep 21 12:21:06 admispconfig@internet.khost.co.nz timsullivan@ihug.co.nz 1.30 kB Host or domain name not found. Name service error for name=ihug.co.nz type=MX: Host not found, try again

Hope that helps show the problem :)

falko 23rd September 2008 20:40

What's in /etc/resolv.conf?

timaaarrreee 24th September 2008 06:11

all it says is :
Code:

  GNU nano 2.0.7            File: /etc/resolv.conf

nameserver 10.1.1.1

10.1.1.1 is my routers IP

falko 25th September 2008 15:41

Can you try
Code:

nameserver 145.253.2.75
instead?

timaaarrreee 26th September 2008 05:40

Ok i have changes it but it still isnt sending mail to the outside of my server in Telaen Webmail.

There may be a possibility that my ISP blocks port 25.

And they have tild me that they do not allow mail relaying due to SPAM.

But they did say i could use their smtp server.

Is there a way i can change my config files to use an external smtp server?

timaaarrreee 26th September 2008 06:30

ok i just tried to send to my gmail account and it worked!

But when i send to my isp email i get the nasty messgae. I almost looks perosnel

In webmin the mail que status message:

host zuul.ihug.co.nz[203.109.135.49] refused to talk to me: 554-mx.mailfilter1.ihug.co.nz 554 BLOCKED: The SenderBase reputation of your ISP or corporate mail server is extremely bad.

It looks like my isp has blocked my domain :eek:

falko 27th September 2008 13:02

I'd talk to your ISP and ask why this happens.
Make sure you have proper SPF and reverse records.

timaaarrreee 1st November 2008 03:37

ok how would i get SPF records to work to that ISP's will accept my mail that I am sending?


All times are GMT +2. The time now is 07:16.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.