HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   General (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=15)
-   -   how to change default vhost (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=26063)

Ovidiu 15th August 2008 18:43

how to change default vhost
 
I am trying to isntall a feature on one of my sites, that requires this specific vhost to be the default vhost.
how would I make one out of a dozen vhosts the default one?

lano 15th August 2008 22:08

Maybe I am wrong, but I believe you can set specific vhosts parameters in apache directives in control panel.

till 16th August 2008 10:16

There is no such thing as a default vhost in ISPConfig. All vhosts are equal and name based.

Ovidiu 16th August 2008 12:56

well, here is the link to the plugin: http://wordpress.org/extend/plugins/.../installation/

and the exact text:
Quote:

Make sure the default Apache virtual host points at your WordPress MU site so it will handle unknown domains correctly. (Need info on cpanel, etc. How do you get them to respond to any domain?)
I guess what they mean by default vhost, is the vhost that gets called if none other fits!? does that make more sense?
I.e. a domain points to this server and then you delete it from the server but the DNS still points here, so where do you land when accessing this domain?

till 16th August 2008 18:24

Do you want to redirect subdomains of a domain or different domains to your wordpress installation?

Ovidiu 17th August 2008 15:58

I am playing with wpmu, thats what wordpress.com is using. with this plugin, people can sign up for i.e till.mydomain.com and redirect their own domains i.e. till.de to till.mydomain.com and my wpmu isntallation will catch this so you use your own domain i.e. till.de but use my services at till.mydomain.com.

does that make sense to you? I tried the long explanation, but your one sentence
Quote:

Do you want to redirect subdomains of a domain or different domains to your wordpress installation?
could also be simply answered with YES :-)

falko 18th August 2008 12:57

Quote:

Originally Posted by Tenaka (Post 141113)
I guess what they mean by default vhost, is the vhost that gets called if none other fits!? does that make more sense?

That's the "Shared-IP" vhost - it's the first one on Vhosts_ispconfig.conf.

Ovidiu 19th August 2008 01:14

yes I understand, but how do I make another vhost the "default" one?

till 19th August 2008 10:08

You can not make another vhost the default one without changing the ispconfig source code.

falko 19th August 2008 14:55

You could place that vhost manually in your main Apache configuration, right before the file Vhosts_ispconfig.conf is included.


All times are GMT +2. The time now is 03:56.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.