HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   HOWTO-Related Questions (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=2)
-   -   OpenLDAP + Samba Domain Controller On Ubuntu 7.10 (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=24311)

mperreault 18th June 2008 19:09

OpenLDAP + Samba Domain Controller On Ubuntu 7.10
 
I'm following the tutorial called
OpenLDAP + Samba Domain Controller On Ubuntu 7.10

http://www.howtoforge.com/openldap-s...ler-ubuntu7.10

I finished up until page 2 of the tutorial without any problem but after the reboot process I can't seem to login... When I type my username and hit enter it hangs and 60 seconds later it gives me an error without asking for a password...

I'm new to linux, so if you could hold my hand a little I'd greatly appreciate it...:rolleyes:

THanks!:)

Linocks 19th June 2008 21:12

OpenLDAP + Samba Domain Controller On Ubuntu 7.10
 
Quote:

Originally Posted by mperreault (Post 131773)
I'm following the tutorial called
OpenLDAP + Samba Domain Controller On Ubuntu 7.10

http://www.howtoforge.com/openldap-s...ler-ubuntu7.10

I finished up until page 2 of the tutorial without any problem but after the reboot process I can't seem to login... When I type my username and hit enter it hangs and 60 seconds later it gives me an error without asking for a password...

I'm new to linux, so if you could hold my hand a little I'd greatly appreciate it...:rolleyes:

THanks!:)

Have a look at this 'Thread'. I think it may solve your problem.;)

mperreault 20th June 2008 15:50

Thanks Linocks!

I have 2 other questions.

1. I have the server up and running and I have a WinXP machine bound to my newly created domain. I was wondering if I wanted to take this HOW-TO a step furthur and allow the user documents folder to map to the server any suggestions on what I should do?

2. phpLDAPadmin doesn't seem to quite work properly. I am able to login anonymously however when I try to login I get the following error...

Could not bind to the LDAP server.

LDAP said: Undefined attribute type
Error number: 0x11 (LDAP_UNDEFINED_TYPE)
Description: The attribute type specified is invalid.

Thanks for any info people can give me!

sangamc 27th June 2008 01:29

for the first part, i use the following logon.bat in the samba netlogon folder

cd H:
IF NOT EXIST "H:\My Documents\." MD "H:\My Documents"
regedit /s \\fds8\netlogon\redirect.reg

# H: is the user home directory specified in smb.conf
# redirect.reg will set the registry for redirecting my documents

to create redirect.reg, logon to to your windows xp computer that is part of the domain, make sure the H: drive is mapping correctly. manually create a 'my documents' folder. modify this registry entry to redirect my documents.

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Explorer\Shell Folders\Personal]

change the value of the key to \\%L\%U\My Documents
(im not sure if this is the correct value since im not by the computer)

export the registy key to redirect.reg then copy redirect.reg to your netlogon folder so that the batch file can find it.

now when a user logs is, My documents is redircted to %L = servname\%U = User folder\ My Documents <<< which is created if it does not exist already.

i hope this helps. i can clarify more once i get by a computer with the settings already there.

mperreault 15th August 2008 02:16

Webmin and named.pid file
 
I'm walking through this tutorial again and I've got to page 3... I've logged into webmin and I'm trying to complete the first step on page 3...

Quote:

We now want to create our DNS zone so that we are in charge of it and can make use of it. I prefer using a GUI to do this as opposed to editing the zone files.

In a web browser navigate to: https://192.168.0.60:10000 (Please use the IP address that YOU assigned to your server.)
Login as "sysadmin" and "12345".
Servers > BIND DNS Server
Under "Existing DNS Zones" click "Create master zone".
When I clicked on BIND DNS Server it claimed a component was missing and offered to install it.. When it completed i was shown a screen that said..

Quote:

The primary configuration file for BIND /etc/bind/named.conf does not exist, or is not valid. Create it?
-Setup nameserver for internal non-internet use only
-Setup as an internet name server, and download root server information
-Setup as an internet name server, but use Webmin's older root server information
When I click any of the above options I'm given the same error..

Quote:

Download failed : Failed to open /var/run/bind/run/named.pid /var/run/named.pid for writing : Bad file descriptor
So I'm a little stuck as to how to proceed from here.. ??? :confused:

Any help would be greatly appreciated!!!

sangamc 15th August 2008 17:01

have you tried uninstalling bind and re installing it from the command line instead of using webmin to install the package?

mperreault 23rd August 2008 08:44

Thanks Sangamc that worked...


All times are GMT +2. The time now is 20:15.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.