HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=4)
-   -   Upgrade to 8.04 messes with my network settings (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=23862)

hvrossum 2nd June 2008 20:43

Upgrade to 8.04 messes with my network settings
 
Hi

The last two days I have been trying to upgrade my 7.10 version to 8.04

At first I went the wrong way to use the spamsnake how-to. Which was my own fault because I have a mailserver running and don't want a relayserver. Well got that covered but am running in to problems after the how-to Ubuntu 7.10 to 8.04 with ISPConfig (or without ISPConfig)

Some issues are:

when I restart my network it gets stukc on the last line
root@mussormanagement:/home/harry# /etc/init.d/networking restart
* Reconfiguring network interfaces... * Stopping NTP server ntpd
...done.
[ OK ]
root@mussormanagement:/home/harry# * Starting NTP server ntpd
...done.

It won't go further unless I break it and do the same but then wit just start

I am not able to telnet 127.0.0.1 25
The connection keeps on being disconnected immediately

And I can't see my Ubuntu server in my LAN, which I could before upgrading. All seems to be network issues. But I don't know anymore where to look for.

The ports are all open, checked that.

Any ideas what I should do to get it solved.

Thanks

Harry

falko 3rd June 2008 10:58

What's the output of
Code:

ifconfig
? Any errors in your logs?
What's in /etc/network/interfaces now?


All times are GMT +2. The time now is 17:04.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.