HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   HOWTO-Related Questions (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=2)
-   -   CentOS 5.1 Server Setup: LAMP, Email, DNS, FTP, ISPConfig (a.k.a. The Perfect Server) (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=21906)

eban22 2nd April 2008 08:27

CentOS 5.1 Server Setup: LAMP, Email, DNS, FTP, ISPConfig (a.k.a. The Perfect Server)
 
Hello,

I've downloaded the image for this tutorial, however, when the system boots up and asks me for the login and password, I realize that I do not have them. Can someone tell me what the root password is? when I imported the image into the VMware player, it went right to the login prompt ofcouse, so I did not have the option to create a root password. Any help would be greatly appreciated.

Thank you,

eban22

zcworld 2nd April 2008 12:14

1 Preliminary Note
The standard password of all users (root, admin, MySQL root user, etc.) in HowtoForge's VMware images is howtoforge.


http://www.howtoforge.com/import_vmware_images

hope its helps :)

eban22 2nd April 2008 16:49

CentOS 5.1 Setup
 
Great,

Thanks; I have noticed that all of the keyboard values have changed. My guess is that I will have to reconfigure my keyboard setup. Has anyone experienced this after downloading the VMware player and images for the first time?

Thanks

eban22

zcworld 2nd April 2008 16:58

i found that myself when i had a quick look at one i downloaded

try run the setup to pick the keyboard layout :)
setup -> keyboard layout :)

eban22 2nd April 2008 18:04

Okay, but I am not sure how to get to setup. Is this within the VMware player? I've never used it before and I don't see any options to get to setup.

Thanks

eban22

zcworld 2nd April 2008 18:10

:) i only use VMware server
not palyed with VMware palyer

just boot up the VM image
log in as root / howtoforge
than setup (type it in) via command line
keyboard layout : pick your keyboard type
tab to OK and exit the setup menu
the keyboard should be mapped right :)

eban22 2nd April 2008 18:16

Got it!! I guess that the default keyboard setup is for German. Everything is fine now. Thanks for your help:)

eban22

falko 3rd April 2008 20:43

Quote:

Originally Posted by eban22
Got it!! I guess that the default keyboard setup is for German. Everything is fine now. Thanks for your help:)

eban22

You can connect to the VM with PuTTY. In PuTTY, you have the host's keyboard layout.

eban22 3rd April 2008 22:59

Thanks, by the way, are there any examples that illustrate the usage of the features that this image has; LAMP, Email, DNS, etc.

Thanks

eban22

falko 4th April 2008 20:40

You can install ISPConfig on it and then create web sites, users, email accounts, etc. Of course, you can do all this by hand, but it requires deep knowledge. For example, if you want to create email accounts manually, take a look here: http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=2


All times are GMT +2. The time now is 05:07.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.