HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Imap OpenSuse 10.1 Perfect Setup (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=21096)

poisen 7th March 2008 21:39

Imap OpenSuse 10.1 Perfect Setup
 
Hello everybody,

I installed OpenSuse 10.1 using the perfect setup howto. I've been using pop3 to retrieve my emails from the server and now I tried using IMAP, but that sadly doesn't work. I don't really know what to do and before breaking something, I wanted to ask for help, because I don't see Imap running on the server.

I'd be thankful for some help.

Eddie

Hans 7th March 2008 22:13

Did you open port 143 for imap within ispconfig under management > server > settings > firewall?

What's the output if you execute the following command as root on the shell:
netstat -tap | grep imap

poisen 7th March 2008 22:22

It's working now after I activated the port in the firewall! THANK YOU SO MUCH!

deltaone:/ # netstat -tap | grep imap
tcp 0 0 *:imaps *:* LISTEN 2690/couriertcpd
tcp 0 0 *:imap *:* LISTEN 2642/couriertcpd

Hans 7th March 2008 22:29

Port 143 is open and the process is listening on it, that's ok.
What's within your mail log when you send or receive a mail via the imap protocol? On Debian the mail log is /var/log/mail.log, i don't remember the location on Suse.


All times are GMT +2. The time now is 06:21.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.