HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=16)
-   -   admin pages (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=209)

ejs 6th August 2005 23:22

admin pages
 
I have done a fresh install on a fedora 4 box using your perfect setup. Then installed frontpage. Then installed ispconfig.

My problem

I can log into the admin page of ispconfig but all the icons and the server pages that are on the right side are not there. when i click on the pages it says this page can not be displayed.

why?

ejs 7th August 2005 02:56

another why?
 
why am i getting this error?

########## INSTALLATION ##########

Preparing files. Please wait a moment...
All prerequisites are fulfilled.
Here we go...
Please enter your MySQL server:localhost
Please enter your MySQL user:xxxxxxxxx
Please enter your MySQL password:xxxxxxxxx
OK
Please enter a name for the ISPConfig database (e.g. db_ispconfig):ispconfig
Please enter the IP address of the ISPConfig web (e.g. 192.168.0.1):xxx.xxx.xxx.xxx
OK
Please enter the host name (e.g. www):www
Please enter the domain (e.g. xyz.de):xxxxxxxx.com
ERROR: The URL is not reachable! The installation routine stops here!

till 7th August 2005 11:25

Quote:

Originally Posted by ejs
why am i getting this error?

########## INSTALLATION ##########

Preparing files. Please wait a moment...
All prerequisites are fulfilled.
Here we go...
Please enter your MySQL server:localhost
Please enter your MySQL user:xxxxxxxxx
Please enter your MySQL password:xxxxxxxxx
OK
Please enter a name for the ISPConfig database (e.g. db_ispconfig):ispconfig
Please enter the IP address of the ISPConfig web (e.g. 192.168.0.1):xxx.xxx.xxx.xxx
OK
Please enter the host name (e.g. www):www
Please enter the domain (e.g. xyz.de):xxxxxxxx.com
ERROR: The URL is not reachable! The installation routine stops here!

You got this error because the installer can not ping the internet address you entered.

till 7th August 2005 11:26

Quote:

Originally Posted by ejs
I have done a fresh install on a fedora 4 box using your perfect setup. Then installed frontpage. Then installed ispconfig.

My problem

I can log into the admin page of ispconfig but all the icons and the server pages that are on the right side are not there. when i click on the pages it says this page can not be displayed.

why?

Maybe you entered a host and domain during setup that does not pint to you server.

ejs 7th August 2005 15:00

I can ping the server on its static ip addressfrom an outside address. I put the static address of the machine to where i am installing the software. should i have used 127.0.0.1 since the software resides on it?

falko 7th August 2005 15:41

The error occurred after you entered the host name and domain so the installer could not ping www.xxxxxxxx.com, not the IP address. Make sure that www.xxxxxxxx.com can be resolved and pinged.

ejs 7th August 2005 15:43

how do i do that if i cant have any domains installed while i install your software? I have a domain set up to point to the ip address but dont have it installed on the box.

falko 7th August 2005 16:06

Quote:

Originally Posted by ejs
I have a domain set up to point to the ip address but dont have it installed on the box.

You can use that domain. You don't need to "install" it, the only requirement is that it points to your system. :)

ejs 7th August 2005 16:41

ok well it has been pointed to that set of ip address for over a week. I can not do a tracert on the namesever for some reason. What is the path that ispocnfig uses to install its html files?

falko 7th August 2005 17:58

Quote:

Originally Posted by ejs
ok well it has been pointed to that set of ip address for over a week. I can not do a tracert on the namesever for some reason. What is the path that ispocnfig uses to install its html files?

The ISPConfig server part is under /root/ispconfig, the web interface under /home/admispconfig/ispconfig. But you cannot install ISPConfig manually, you need to run the installer. Instead of entering a hostname and domain during the installation, you can leave the hostname empty and enter your IP address as domain.


All times are GMT +2. The time now is 04:27.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.