HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Installation failure Suse 10 x86_64 (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=2077)

beholder 15th January 2006 23:00

Installation failure Suse 10 x86_64
 
I followed the install instructions given in the thread 'Howto Suse 10 x86_64' and ISPConfig, and the following error resulted in the termination of the install. Any assistance provided to help complete my install would be greatly appreciated.

Thank you in advance for you help.


rm -fr .libs/libclamav.la .libs/libclamav.* .libs/libclamav.*
gcc -shared matcher-ac.lo matcher-bm.lo matcher.lo md5.lo others.lo readdb.lo cvd.lo dsig.lo str.lo scanners.lo filetypes.lo unrarlib.lo zzip-dir.lo zzip-err.lo zzip-file.lo zzip-info.lo zzip-io.lo zzip-stat.lo zzip-zip.lo strc.lo blob.lo mbox.lo message.lo snprintf.lo strrcpy.lo table.lo text.lo ole2_extract.lo vba_extract.lo msexpand.lo pe.lo cabd.lo lzxd.lo mszipd.lo qtmd.lo system.lo upx.lo htmlnorm.lo chmunpack.lo rebuildpe.lo petite.lo fsg.lo line.lo untar.lo special.lo binhex.lo is_tar.lo tnef.lo -L/usr/local/lib -lz /usr/lib64/libgmp.so -lpthread -lnsl -Wl,-soname -Wl,libclamav.so.1 -o .libs/libclamav.so.1.0.16
/usr/lib64/gcc/x86_64-suse-linux/4.0.2/../../../../x86_64-suse-linux/bin/ld: /usr/local/lib/libz.a(gzio.o): relocation R_X86_64_32S against `a local symbol' can not be used when making a shared object; recompile with -fPIC
/usr/local/lib/libz.a: could not read symbols: Bad value
collect2: ld returned 1 exit status
make[2]: *** [libclamav.la] Error 1
make[2]: Leaving directory `/tmp/install_ispconfig/compile_aps/clamav-0.87.1/libclamav'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/tmp/install_ispconfig/compile_aps/clamav-0.87.1'
make: *** [all] Error 2
ERROR: Could not make ClamAV
cd: error retrieving current directory: getcwd: cannot access parent directories: No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/aps.tar.gz': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/spamassassin.tar.gz': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/uudeview.tar.gz': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/clamav.tar.gz': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/cronolog': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/cronosplit': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/ispconfig_tcpserver': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/zip': No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/unzip': No such file or directory
tar: spamassassin.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
tar: Error is not recoverable: exiting now
tar: Child returned status 2
tar: Error exit delayed from previous errors
mv: cannot stat `spamassassin': No such file or directory
tar: uudeview.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
tar: Error is not recoverable: exiting now
tar: Child returned status 2
tar: Error exit delayed from previous errors
mv: cannot stat `uudeview': No such file or directory
tar: clamav.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
tar: Error is not recoverable: exiting now
tar: Child returned status 2
tar: Error exit delayed from previous errors
mv: cannot stat `clamav': No such file or directory
tar: aps.tar.gz: Cannot open: No such file or directory
tar: Error is not recoverable: exiting now
tar: Child returned status 2
tar: Error exit delayed from previous errors
./setup2: line 771: ispconfig_tmp/php/bin/php: No such file or directory
ERROR: The PHP binary coming with ISPConfig does not work properly on your system! The installation routine stops here!

till 15th January 2006 23:25

You have to tweak the ISPConfig installer to install on a 64bit linux:

http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=286
http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=127

beholder 16th January 2006 02:03

Need further assistance with install
 
Thank you for your quick response.

I may not have communicated my problem in as much detail as I should have. I did tweak the ISPConfig installer as instructed in SeaWolf's thread titled 'Howto Suse 10 x86_64 and ISPConfig'. The installation process went further than it had before the tweak, but failed again with the information that I gave in my last communication.

I looked through the pages that you indicated but found no new information that would help resolve my problem. I appreciate you help and look forward to any further assistance that you might provide.

Thank you.

falko 16th January 2006 09:15

This relocation R_X86_64_32S error is mentioned in this thread (on page 2):

http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=127

Also, abselect seems to have found the solution, although he has not posted it:

http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=868

Maybe you can write him a private message and ask him what he did...

falko 19th January 2006 07:09

http://www.howtoforge.com/forums/sho...9&postcount=13


All times are GMT +2. The time now is 06:24.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.