HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Creating website - nothing happens (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=207)

hagel 6th August 2005 19:29

Creating website - nothing happens
 
I'm creating a new website in ISPConfig, and everything seems fine in ISPConfig but after checking around it seems no new dir was made for the site neither was anything added to Vhosts_ispconfig.conf

Anyone have any idéas??

falko 6th August 2005 20:01

Did you adjust the values in the table isp_server in your MySQL database to your system?

hagel 7th August 2005 11:50

I did that, all values are correct, to the best of my knowledge..

Can't find anything wrong actually, any idéas?

Can you perhaps alter which group:user that should create directories and or alter Vhosts_ispconfig.conf ?? Right now it is root:root that owns the conf file, root also owns /var/www if that matters..

Cheers

hagel 7th August 2005 12:49

oh, btw, is it really apache that is supposed to create dirs etc? Or is there a cron job somewhere that hasn't been started?

till 7th August 2005 12:57

Quote:

Originally Posted by hagel
oh, btw, is it really apache that is supposed to create dirs etc? Or is there a cron job somewhere that hasn't been started?

The dirs and users are not created by apache, it is a script (ispconfig_wconf) that is started by the /etc/init.d/ispconfig_server script together with the apache on port 81.
Did you have any errors in the ispconfig log?

Code:

/home/admispconfig/ispconfig/ispconfig.log

hagel 7th August 2005 13:01

gah... That script doesn't exist.. I started ISPConfig's apache manually..

hagel 7th August 2005 13:07

found the script, copied it to /etc/init.d/

seems to work a bit better now..

hagel 7th August 2005 13:19

Now the directories are correctly set up etc, but no entries are made in Vhosts_ispconfig.conf - but a copy is made of the file.

hagel 7th August 2005 13:22

This is the errors found in the log:

Code:

07.08.2005 - 13:14:17 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 1020: cp -fr /root/ispconfig/isp/error_en /var/www/web7/web/error
07.08.2005 - 13:14:17 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 1060: ln -s /var/www/web7 /var/www/setup.grub.se
07.08.2005 - 13:14:17 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 92: setquota -g web7 10240 10240 0 0 -a &> /dev/null
07.08.2005 - 13:14:17 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 113: Connected successfully
07.08.2005 - 13:14:17 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 208: MySQL FLUSH PRIVILEGES
07.08.2005 - 13:14:17 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/classes/ispconfig_postfix.lib.php, Line 136: cp -fr /etc/mail/sendmail.cw /etc/mail/sendmail.cw
~
07.08.2005 - 13:14:17 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/classes/ispconfig_postfix.lib.php, Line 283: cp -fr /etc/postfix/virtual_maps /etc/postfix/virt
ual_maps~
07.08.2005 - 13:14:17 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/classes/ispconfig_postfix.lib.php, Line 288: postmap hash:/etc/postfix/virtual_maps
07.08.2005 - 13:14:17 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line
 1181: cp -fr /etc/apache2/conf/vhosts/Vhosts_ispconfig.conf /etc/apache2/conf/vhosts/Vhosts_ispconfig.conf~
07.08.2005 - 13:14:17 => WARN - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 1786: WARNING: could not httpd -t &> /dev/null
07.08.2005 - 13:14:17 => INFO - HTTPD_SYNTAX_CHECK: suexec
07.08.2005 - 13:14:17 => WARN - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 2327: WARNING: could not httpd -t  &> /dev/null
07.08.2005 - 13:14:17 => WARN - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 2333: httpd syntax seems to contain errors, reloading with old configurati
on
07.08.2005 - 13:14:17 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 2334: mv -f /etc/apache2/conf/vhosts/Vhosts_ispconfig.conf /etc/apache2/co
nf/vhosts/Vhosts_ispconfig.conf_07-08-05_13-14-17
07.08.2005 - 13:14:17 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 2335: mv -f /etc/apache2/conf/vhosts/Vhosts_ispconfig.conf~ /etc/apache2/c
onf/vhosts/Vhosts_ispconfig.conf
07.08.2005 - 13:14:17 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/classes/ispconfig_system.lib.php, Line 696: /etc/init.d/apache reload &> /dev/null
07.08.2005 - 13:14:18 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/classes/ispconfig_system.lib.php, Line 696: /etc/init.d/postfix stop &> /dev/null
07.08.2005 - 13:14:18 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/classes/ispconfig_system.lib.php, Line 696: /etc/init.d/postfix start &> /dev/null
07.08.2005 - 13:14:18 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 1811: cp -fr /etc/proftpd_ispconfig.conf /etc/proftpd_ispconfig.conf~

note, httpd is not how I start/stop apache, I have /etc/init.d/apache2

falko 7th August 2005 14:38

Please have a look at this thread: http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=132
I think your Apache is missing some modules like PHP, etc.


All times are GMT +2. The time now is 13:42.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.