HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=16)
-   -   email problems (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=19835)

mrtornado79 26th January 2008 21:16

email problems
 
First of all I must tell you that I'm really noob at linux. I have installed the linux using the perfect guide from this site but I didn't had a hostname then. I have updated the hostname today using the same guide I probably missed something and I have no ideea what :)

I'm using Debian Etch (4.0) , postfix & courier and ispconfig. I have looked around some posts but I still couldn't make it work.

When I send emails to other domains everything is ok except they arive in bulck folder or spam but that's another problem. But when I try to send an email to my domain for example from toro@usarmydt.com to mario@usarmydt.com nothing happens. The log is below. In the user home directory the folder Maildir is not created. When I create it and the 3 subfolders new, cur and tmp I can login using pop3, but still I can't receive any email.
Settings in ISPconfig under Management > Server > Settings > Email > Maildir is on.

MX records:

; <<>> DiG 9.3.4 <<>> mx usarmydt.com
;; global options: printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 36682
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;usarmydt.com. IN MX

;; ANSWER SECTION:
usarmydt.com. 1275 IN MX 10 mail.usarmydt.com.

;; Query time: 1 msec
;; SERVER: 213.133.98.98#53(213.133.98.98)
;; WHEN: Sat Jan 26 21:07:50 2008
;; MSG SIZE rcvd: 51

Let me know what else you guys need because I can't figure this out at all :)

Jan 26 20:59:04 www postfix/qmgr[2998]: 1009E30C242: from=<toro@usarmydt.com>, size=525, nrcpt=1 (queue active)
Jan 26 20:59:04 www postfix/smtp[3872]: 1009E30C242: to=<mario@usarmydt.com>, relay=none, delay=1.3, delays=1.2/0.02/0.01/0, dsn=5.4.6, status=bounced (mail for usarmydt.com loo$
Jan 26 20:59:05 www postfix/cleanup[3871]: 01F4D30C247: message-id=<20080126195905.01F4D30C247@www.usarmydt.com>
Jan 26 20:59:05 www postfix/qmgr[2998]: 01F4D30C247: from=<>, size=2298, nrcpt=1 (queue active)
Jan 26 20:59:05 www postfix/bounce[3874]: 1009E30C242: sender non-delivery notification: 01F4D30C247
Jan 26 20:59:05 www postfix/qmgr[2998]: 1009E30C242: removed
Jan 26 20:59:05 www postfix/smtp[3872]: 01F4D30C247: to=<toro@usarmydt.com>, relay=none, delay=0.01, delays=0.01/0/0/0, dsn=5.4.6, status=bounced (mail for usarmydt.com loops ba$
Jan 26 20:59:05 www postfix/qmgr[2998]: 01F4D30C247: removed
Jan 26 20:59:05 www postfix/smtpd[3867]: disconnect from AC853D93.ipt.aol.com[172.133.61.147]

mrtornado79 26th January 2008 21:31

here is the log file from vim because with pico it wasn't all, btw here I have disabled Maildir from ISPconfig, also the spam protection.

Jan 26 21:28:06 www postfix/qmgr[4572]: 42D2630C247: from=<toro@usarmydt.com>, size=523, nrcpt=1 (queue active)
Jan 26 21:28:06 www postfix/smtp[4766]: 42D2630C247: to=<toro@usarmydt.com>, relay=none, delay=0.98, delays=0.95/0.02/0.01/0, dsn=5.4.6, status=bounced (mail for usarmydt.com loops back to myself)
Jan 26 21:28:06 www postfix/cleanup[4765]: E903B30C24A: message-id=<20080126202806.E903B30C24A@www.usarmydt.com>
Jan 26 21:28:06 www postfix/bounce[4767]: 42D2630C247: sender non-delivery notification: E903B30C24A
Jan 26 21:28:06 www postfix/qmgr[4572]: 42D2630C247: removed
Jan 26 21:28:06 www postfix/qmgr[4572]: E903B30C24A: from=<>, size=2293, nrcpt=1 (queue active)
Jan 26 21:28:06 www postfix/smtp[4766]: E903B30C24A: to=<toro@usarmydt.com>, relay=none, delay=0.02, delays=0.02/0/0/0, dsn=5.4.6, status=bounced (mail for usarmydt.com loops back to myself)
Jan 26 21:28:06 www postfix/qmgr[4572]: E903B30C24A: removed
Jan 26 21:28:07 www postfix/smtpd[4758]: disconnect from AC853D93.ipt.aol.com[172.133.61.147]
Jan 26 21:28:09 www courierpop3login: Connection, ip=[::ffff:172.133.61.147]
Jan 26 21:28:15 www courierpop3login: LOGIN, user=toro, ip=[::ffff:172.133.61.147]
Jan 26 21:28:16 www courierpop3login: LOGOUT, user=toro, ip=[::ffff:172.133.61.147], top=0, retr=0, rcvd=12, sent=39, time=2
Jan 26 21:28:19 www courierpop3login: Connection, ip=[::ffff:172.133.61.147]
Jan 26 21:28:21 www courierpop3login: LOGIN, user=toro, ip=[::ffff:172.133.61.147]
Jan 26 21:28:21 www courierpop3login: LOGOUT, user=toro, ip=[::ffff:172.133.61.147], top=0, retr=0, rcvd=12, sent=39, time=0
Jan 26 21:30:14 www courierpop3login: Connection, ip=[::ffff:172.133.61.147]
Jan 26 21:30:15 www courierpop3login: LOGIN, user=toro, ip=[::ffff:172.133.61.147]
Jan 26 21:30:16 www courierpop3login: LOGOUT, user=toro, ip=[::ffff:172.133.61.147], top=0, retr=0, rcvd=12, sent=39, time=1

mrtornado79 26th January 2008 22:31

Ok I fixed half of the problem. Now I can send mails from my own domain but I can't receive mails from let's say yahoo.com.

I solved the problem by adding 2 lines in /etc/postfix/local-host-names

I have added localhost.localdomain.usarmydt.com and
usarmydt.com

But still I can't receive email from other providers and the strange thing is that I can't find anything about that in the logs. Any ideas ?

mrtornado79 26th January 2008 23:34

I don't know if this is important or not but I'm not using the default port for smtp I'm using the port 587 I can telnet on it with no problem.

In /etc/postfix/master.cf I have the line

587 inet n - - - - smtpd

and when I look at ISPconfig at ISP Server Status SMTP Server seems to be offline. Here is a netstat

netstat -tap
Active Internet connections (servers and established)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State PID/Program name
tcp 0 0 localhost.localdo:mysql *:* LISTEN 2419/mysqld
tcp 0 0 *:submission *:* LISTEN 4373/master
tcp 0 0 *:webmin *:* LISTEN 3072/perl
tcp 0 0 *:81 *:* LISTEN 2865/ispconfig_http
tcp 0 0 www.usarmydt.com:domain *:* LISTEN 3021/named
tcp 0 0 localhost.locald:domain *:* LISTEN 3021/named
tcp 0 0 localhost.localdoma:953 *:* LISTEN 3021/named
tcp 0 0 www.usarmydt.com:webmin AC853D93.ipt.aol.:51195 ESTABLISHED4880/perl
tcp 0 0 www.usarmydt.com:webmin AC853D93.ipt.aol.:51194 ESTABLISHED4875/perl
tcp6 0 0 *:imaps *:* LISTEN 2569/couriertcpd
tcp6 0 0 *:pop3s *:* LISTEN 2588/couriertcpd
tcp6 0 0 *:submission *:* LISTEN 4373/master
tcp6 0 0 *:pop3 *:* LISTEN 2574/couriertcpd
tcp6 0 0 *:imap2 *:* LISTEN 2557/couriertcpd
tcp6 0 0 *:www *:* LISTEN 2895/apache2
tcp6 0 0 *:ftp *:* LISTEN 3052/proftpd: (acce
tcp6 0 0 *:ssh *:* LISTEN 2691/sshd
tcp6 0 0 ip6-localhost:953 *:* LISTEN 3021/named
tcp6 0 2224 www.usarmydt.com:ssh AC853D93.ipt.aol.:50515 ESTABLISHED3107/0

mrtornado79 27th January 2008 01:11

Ok fixed this problem also. After I add in /etc/postfix/master.cf the line

smtp inet n - - - - smtpd

because I was using port 587 so now it looks like this:

587 inet n - - - - smtpd
smtp inet n - - - - smtpd


I have only one problem left :) Why all the emails I send end up in bulk or spam folder at any provider. I tryed mailing to aol.com, yahoo.com and gmail.com. Same problem everywhere.

falko 27th January 2008 14:38

Please check if your server is blacklisted: http://www.mxtoolbox.com/blacklists.aspx

mrtornado79 27th January 2008 19:51

My server is not black listed. Now I have problems only sending mail to yahoo.com and hotmail.com . I have sent emails to server other providers like aol.com, mail.com, gmail.com and a few others and is working fine.

Now I have another problem I have tryed to install postfixadmin I have installed with some success ... everything was working except the mail boxes where not created. So I've decide the give it up re roll back to original configuration. I have restored the files /etc/postfix/main.cf & /etc/postfix/master.cf the only problem I have now is that I can't login in with thunderbird or any other client by pop3 . I think that's because I have installed a new curier package. This is all I've installed :

apt-get install courier-authlib-mysql
apt-get install sudo php-pear php5-mysql php5-gd php5-cli php5-common php5-mcrypt
apt-get install php-db php-net-socket php-log php-net-smtp

I have also runned some command to configure them but I just can't follow where the mistake is.

Log here.
Jan 27 19:40:20 www courierpop3login: LOGIN FAILED, user=toro, ip=[::ffff:172.163.239.221]
Jan 27 19:40:20 www courierpop3login: authentication error: Input/output error
Jan 27 19:50:19 www courierpop3login: Connection, ip=[::ffff:172.163.239.221]
Jan 27 19:50:20 www courierpop3login: LOGIN FAILED, user=toro, ip=[::ffff:172.163.239.221]
Jan 27 19:50:20 www courierpop3login: authentication error: Input/output error


So I don't want authlogin with database with courier I just want to roll back :)

mrtornado79 27th January 2008 20:13

I have also did apt-get remove courier-authlib-mysql and still nothing.

mrtornado79 27th January 2008 20:27

Ok I've fixed it.

Changed the next line in the configuration file /etc/courier/authdaemonrc

from authmodulelist="authmysql"
to authmodulelist="authpam"

Everything is ok now :)


All times are GMT +2. The time now is 12:37.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.