HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=16)
-   -   webn_user@site works, user@site doesn't (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=1870)

doddel 29th December 2005 17:38

webn_user@site works, user@site doesn't
 
Situation:
latest ISPConfig, VPS with Fedora core 2, sendmail/pop3.

Problem:
Sendmail handles mail for 'user' normal when mail is addressed to webn_user@site, but mail to user@site gets refused by sendmail with 'user unknown' errror.

Both 'webn_user' and 'user' feature in '/etc/mail/virtusertable'. But in '/etc/passwd' features only webn_user. Perhaps that has something to do with it. How can I cure this from ISPConfig ?

till 29th December 2005 17:41

Quote:

Originally Posted by doddel
Situation:
latest ISPConfig, VPS with Fedora core 2, sendmail/pop3.

Problem:
Sendmail handles mail for 'user' normal when mail is addressed to webn_user@site, but mail to user@site gets refused by sendmail with 'user unknown' errror.

Is your sendmail configured that it uses /etc/mail/virtusertable properly?


Quote:

Both 'webn_user' and 'user' feature in '/etc/mail/virtusertable'. But in '/etc/passwd' features only webn_user. Perhaps that has something to do with it. How can I cure this from ISPConfig ?
Thats OK. In /etc/password are only the usernames stored.

doddel 29th December 2005 17:56

Super, thanks for quick reply. Turned out that virtusertable did not get updated into virtusertable.db.
Thought that happens automatically when sendmail is started but apparently not. ran a 'make -C /etc/mail' and now they work as they should !

schoenen gruss !


All times are GMT +2. The time now is 18:24.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.