HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   HOWTO-Related Questions (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Backuppc Error on Install... (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=16711)

matthewjamesnewton 29th October 2007 14:54

Backuppc Error on Install...
 
Hi,

I'm trying to follow along with: http://www.howtoforge.com/linux_backuppc

And after I try to run (as root): apt-get install backuppc rsync libfile-rsyncp-perl smbfs

I get....

Setting up backuppc (2.1.2-2ubuntu5) ...
* Starting backuppc... 2007-10-29 09:29:35 $Conf{SendmailPath} = '/usr/sbin/sendmail' is not a valid executable program
invoke-rc.d: initscript backuppc, action "start" failed.
dpkg: error processing backuppc (--configure):
subprocess post-installation script returned error exit status 1
Setting up smbfs (3.0.22-1ubuntu3.3) ...
Errors were encountered while processing:
backuppc
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

It looks like its some what working because I'm able to login but once In I see the menu options but at the top of the page it says...

"Unable to connect to server."
Any ideas?

falko 30th October 2007 17:40

What's the output of
Code:

which sendmail
and
Code:

ls -l /usr/sbin/sendmail
?

matthewjamesnewton 31st October 2007 18:49

Sorry for my delay, that hard drive actually died so I'm doing this on an other install. I follow the instructions and I get through them with out any errors until I run a...

dpkg-reconfigure backuppc

It returns this...

root@callisto:/mnt# dpkg-reconfigure backuppc
* Stopping backuppc... No process in pidfile `/var/run/backuppc/BackupPC.pid' found running; none killed.
[ ok ]
/var/lib/dpkg/info/backuppc.postinst: line 45: /usr/share/wwwconfig-common/apache-include_all.sh: No such file or directory
root@callisto:/mnt#

I'm able to pull up the Web interface which still says "Error: Unable to connect to BackupPC server."

The logs on the website only say... "Contents of file /var/lib/backuppc/log/LOG, modified 2007-10-31 10:51:55

2007-10-31 10:44:03 Reading hosts file
2007-10-31 10:44:03 Added host localhost to backup list
2007-10-31 10:44:03 BackupPC started, pid 29374
2007-10-31 10:44:03 Running BackupPC_trashClean (pid=29375)
2007-10-31 10:44:03 Next wakeup is 2007-10-31 11:00:00
2007-10-31 10:51:55 Got signal TERM... cleaning up
"

Any Ideas?

falko 1st November 2007 19:03

Can you try this?
Code:

apt-get update
apt-get upgrade


matthewjamesnewton 2nd November 2007 13:58

I kept on going with the install and it just started to work...

Thanks for your help.

MN


All times are GMT +2. The time now is 23:16.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.