HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Tips/Tricks/Mods (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=19)
-   -   2 MTA using the same Virtusertable??? (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=16627)

mccyberix 27th October 2007 14:52

2 MTA using the same Virtusertable???
 
I have two MTA’s running Postfix, the first is configured as an Antispam/Antivirus Gateway reffered on the „Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (etch)“ HowTo. The second MTA is also running Postfix with an ISPConfig installation but uses „virtusertable“ for lookup. My question, is it possible to configure the first MTA to use the same „virtusertable“ on the second MTA. Because now when I add a Mailbox over the ISPConfig I must also separately add it to the MySQL Table which is used by the first MTA for lookups. I want that the Mailgateway automaticly accept and vorward the Emails to the Primary MTA after adding a Mailbox over ISPConfig.

Thanks in advance!

till 28th October 2007 12:27

I think there should be no problem if two postfix instances are using the same virtusertable file.

mccyberix 29th October 2007 09:27

Thanks Till but can you give me a hint how to point the virtusertable to another box. I mean which syntax i have to use e.g.
proxy:???:/etc/postfix/virtusertable.db
in the main.cf
Thanks!

falko 30th October 2007 17:32

I'd simply copy it over to the other box with rsync (with a cron job that runs every 5 minutes or so). Take a look here: http://www.howtoforge.com/mirroring_with_rsync

mccyberix 31st October 2007 09:36

thanks falko, that was one of my ideas but i wasn't shure if is the right way.

mccyberix 31st October 2007 09:47

Ok one thing solved the next coms up, My Mailgateway forwards mails to a Postfix/ISPConfig MTA but also to an Exchange MTA that means there are no Exchange users in the 'virtusertable'. Shuld I put them to the 'virtusertable' or is there a better way to do so? At the moment I have a MySQL table for the Exchange users, is it maybe possible to use both MySQL lookups and the 'virtusertable'?
Thanks a lot!!!


All times are GMT +2. The time now is 03:48.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.