HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Server Operation (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=5)
-   -   ispconfig web-server offline (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=14705)

ProServ-uk.com 13th August 2007 18:43

ispconfig web-server offline
 
hi all,

i have tried rebooting the server and ive tried restarting the web-server service but it just doesnt seem to want to work can anyone help ?,


Regards rickie

falko 14th August 2007 15:49

Do you mean the main Apache or ISPConfig's Apache? What's the output of
Code:

netstat -tap
?

Any errors in the error logs of the main Apache or ISPConfig's Apache (/root/ispconfig/httpd/logs)?

ProServ-uk.com 14th August 2007 15:56

ispconfigs web-server isnt online and wont come online,


the out put of netstat -tap is :



[root@s3 ~]# netstat -tap
Active Internet connections (servers and established)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State PID/Program name
tcp 0 0 *:mysql *:* LISTEN 2002/mysqld
tcp 0 0 *:sunrpc *:* LISTEN 1639/portmap
tcp 0 0 192.168.2.10:domain *:* LISTEN 1593/named
tcp 0 0 192.168.2.6:domain *:* LISTEN 1593/named
tcp 0 0 s3.proserv-uk.com:domain *:* LISTEN 1593/named
tcp 0 0 *:53718 *:* LISTEN 1657/rpc.statd
tcp 0 0 s3.proserv-uk.com:ipp *:* LISTEN 1877/cupsd
tcp 0 0 *:smtp *:* LISTEN 2084/master
tcp 0 0 s3.proserv-uk.com:rndc *:* LISTEN 1593/named
tcp 0 0 *:imaps *:* LISTEN 2024/dovecot
tcp 0 0 *:pop3s *:* LISTEN 2024/dovecot
tcp 0 0 *:pop3 *:* LISTEN 2024/dovecot
tcp 0 0 *:imap *:* LISTEN 2024/dovecot
tcp 0 0 *:hosts2-ns *:* LISTEN 2112/httpd
tcp 0 0 *:ftp *:* LISTEN 2094/proftpd: (acce
tcp 0 0 *:ssh *:* LISTEN 1895/sshd
tcp 0 0 localhost:rndc *:* LISTEN 1593/named
tcp 0 0 *:https *:* LISTEN 2112/httpd
tcp 0 296 ::ffff:192.168.2.6:ssh ::ffff:192.168.2.3:3833 ESTABLISHED 2193/0

ProServ-uk.com 14th August 2007 15:59

these erros are in the log file :

[Tue Aug 14 01:44:12 2007] [notice] caught SIGTERM, shutting down
[Tue Aug 14 13:58:36 2007] [crit] (98)Address already in use: make_sock: could not bind to port 81

falko 15th August 2007 19:51

You have something else running on port 81.

Quote:

tcp 0 0 *:hosts2-ns *:* LISTEN 2112/httpd
Did you configure your main Apache to run on port 81?

morrisgrill 26th July 2009 08:40

I have a similar problem too.
 
Hi, I installed IspConfig 3.0.1.3 on a Debian Lenny (KDE) platform Succesfully, i go to server1.example.com:8080 and show me administrators page. But maybe it have a bug, when i create a new website (ex. newwebsite.com) i look it on konqueror and drops me an error "website not found" then i take a look on /etc/hosts and i have just
Code:

127.0.0.1    localhost.localdomain  localhost
192.168.0.100  server1.example.com  server1

And another problem... On Monitor tells Ftp Server is offline. I don't know what to do.

My Internet Connections are:
0 0 localhost.localdo:10024 *:* LISTEN -
tcp 0 0 localhost.localdo:10025 *:* LISTEN -
tcp 0 0 localhost.localdo:mysql *:* LISTEN -
tcp 0 0 *:5901 *:* LISTEN 3745/Xvnc4
tcp 0 0 localhost.localdo:spamd *:* LISTEN -
tcp 0 0 *:sunrpc *:* LISTEN -
tcp 0 0 *:x11-1 *:* LISTEN 3745/Xvnc4
tcp 0 0 *:ftp *:* LISTEN -
tcp 0 0 server1.compubli:domain *:* LISTEN -
tcp 0 0 localhost.locald:domain *:* LISTEN -
tcp 0 0 *:ssh *:* LISTEN -
tcp 0 0 server1.compubli.co:ipp *:* LISTEN -
tcp 0 0 localhost.localdoma:ipp *:* LISTEN -
tcp 0 0 *:smtp *:* LISTEN -
tcp 0 0 localhost.localdoma:953 *:* LISTEN -
tcp 0 0 *:60026 *:* LISTEN -
tcp 0 0 *:7741 *:* LISTEN -
tcp 1 1 server1.compubli.:58794 dal-agg-n40.panther:www LAST_ACK -
tcp 1 1 server1.compubli.:58798 dal-agg-n40.panther:www LAST_ACK -
tcp 0 0 server1.compubli.c:5901 192.168.0.2:51590 ESTABLISHED 3745/Xvnc4
tcp 1 1 server1.compubli.:58796 dal-agg-n40.panther:www LAST_ACK -
tcp 0 0 server1.compubli.c:5901 192.168.0.2:51667 ESTABLISHED 3745/Xvnc4
tcp6 0 0 [::]:imaps [::]:* LISTEN -
tcp6 0 0 [::]:pop3s [::]:* LISTEN -
tcp6 0 0 [::]:5800 [::]:* LISTEN 3622/kded [kdeinit]
tcp6 0 0 [::]:5900 [::]:* LISTEN 3622/kded [kdeinit]
tcp6 0 0 [::]:pop3 [::]:* LISTEN -
tcp6 0 0 [::]:imap2 [::]:* LISTEN -
tcp6 0 0 [::]:http-alt [::]:* LISTEN -
tcp6 0 0 [::]:www [::]:* LISTEN -
tcp6 0 0 [::]:domain [::]:* LISTEN -
tcp6 0 0 [::]:ssh [::]:* LISTEN -
tcp6 0 0 localhost:ipp [::]:* LISTEN -
tcp6 0 0 localhost:953 [::]:* LISTEN -
tcp6 0 0 [::]:https [::]:* LISTEN -

falko 27th July 2009 14:34

Quote:

Originally Posted by morrisgrill (Post 199251)
Hi, I installed IspConfig 3.0.1.3 on a Debian Lenny (KDE) platform Succesfully, i go to server1.example.com:8080 and show me administrators page. But maybe it have a bug, when i create a new website (ex. newwebsite.com) i look it on konqueror and drops me an error "website not found" then i take a look on /etc/hosts and i have just
Code:

127.0.0.1    localhost.localdomain  localhost
192.168.0.100  server1.example.com  server1


Does the DNS record for newwebsite.com point to your server?

Quote:

Originally Posted by morrisgrill (Post 199251)
And another problem... On Monitor tells Ftp Server is offline. I don't know what to do.

My Internet Connections are:
0 0 localhost.localdo:10024 *:* LISTEN -
tcp 0 0 localhost.localdo:10025 *:* LISTEN -
tcp 0 0 localhost.localdo:mysql *:* LISTEN -
tcp 0 0 *:5901 *:* LISTEN 3745/Xvnc4
tcp 0 0 localhost.localdo:spamd *:* LISTEN -
tcp 0 0 *:sunrpc *:* LISTEN -
tcp 0 0 *:x11-1 *:* LISTEN 3745/Xvnc4
tcp 0 0 *:ftp *:* LISTEN -
tcp 0 0 server1.compubli:domain *:* LISTEN -
tcp 0 0 localhost.locald:domain *:* LISTEN -
tcp 0 0 *:ssh *:* LISTEN -
tcp 0 0 server1.compubli.co:ipp *:* LISTEN -
tcp 0 0 localhost.localdoma:ipp *:* LISTEN -
tcp 0 0 *:smtp *:* LISTEN -
tcp 0 0 localhost.localdoma:953 *:* LISTEN -
tcp 0 0 *:60026 *:* LISTEN -
tcp 0 0 *:7741 *:* LISTEN -
tcp 1 1 server1.compubli.:58794 dal-agg-n40.panther:www LAST_ACK -
tcp 1 1 server1.compubli.:58798 dal-agg-n40.panther:www LAST_ACK -
tcp 0 0 server1.compubli.c:5901 192.168.0.2:51590 ESTABLISHED 3745/Xvnc4
tcp 1 1 server1.compubli.:58796 dal-agg-n40.panther:www LAST_ACK -
tcp 0 0 server1.compubli.c:5901 192.168.0.2:51667 ESTABLISHED 3745/Xvnc4
tcp6 0 0 [::]:imaps [::]:* LISTEN -
tcp6 0 0 [::]:pop3s [::]:* LISTEN -
tcp6 0 0 [::]:5800 [::]:* LISTEN 3622/kded [kdeinit]
tcp6 0 0 [::]:5900 [::]:* LISTEN 3622/kded [kdeinit]
tcp6 0 0 [::]:pop3 [::]:* LISTEN -
tcp6 0 0 [::]:imap2 [::]:* LISTEN -
tcp6 0 0 [::]:http-alt [::]:* LISTEN -
tcp6 0 0 [::]:www [::]:* LISTEN -
tcp6 0 0 [::]:domain [::]:* LISTEN -
tcp6 0 0 [::]:ssh [::]:* LISTEN -
tcp6 0 0 localhost:ipp [::]:* LISTEN -
tcp6 0 0 localhost:953 [::]:* LISTEN -
tcp6 0 0 [::]:https [::]:* LISTEN -

Run
Code:

/etc/init.d/pure-ftpd restart


All times are GMT +2. The time now is 16:11.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.