HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   HOWTO-Related Questions (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Perfect Setup OpenSuse 10.2 Guide, Problem with starting Apache, Please help! (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=14385)

Jerry 31st July 2007 05:09

Perfect Setup OpenSuse 10.2 Guide, Problem with starting Apache, Please help!
 
This is a duplicate post from The Perfect Setup - OpenSuSE 10.2 (32-bit) Apache Help and I figured maybe I'd posted it in the wrong place or the title was misleading before so I'm reposting.


I followed the instructions listed in
Quote:

The Perfect Setup - OpenSuSE 10.2 (32-bit)
on a system I had already just newly installed and I got the error listed below. The only major difference is I had KDE installed.

I figured what the hey maybe I gotta do a completely new install and follow your instructions completely to get it to work so I did exactly that and recieved exactly the same results. Below is the apache start problem I can't seem to get past.

Three other variables to take note of in case they could be relevant in some small way are:
1. I'm installing on a Dell LS laptop.
2. I had to remove the laptop software during installation using expert mode to get the install down to the same disk space usage and so I'd need only the cd1 to get to the first boot.
3. I have a Netgear Realtek RTL-8169 Gigabit Ethernet cardbus card installed as a second ethernet card not setup yet that I'll be using as a router to my lan after I get past the basic configuration.


Quote:

jerry # /etc/init.d/apache2 start
Module "[...]" is not installed, ignoring.
Check the APACHE_MODULES setting in /etc/sysconfig/apache2.
Starting httpd2 (prefork) Syntax error on line 11 of /etc/apache2/mod_log_config.conf:
Invalid command 'LogFormat', perhaps misspelled or defined by a module not included in the server configuration

The command line was:
/usr/sbin/httpd2-prefork -f /etc/apache2/httpd.conf -DSSL
failed
jerry #

I'd really like to move forward on this install. Any help will be appreciated.

Thank you

till 31st July 2007 09:45

Please do not double post. I answered to your question here:

http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=14355


All times are GMT +2. The time now is 09:49.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.