HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Help me PLEASEEEE - PHP (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=13952)

Griff 10th July 2007 12:13

Help me PLEASEEEE - PHP
 
Hi,

I installed ISPConfig about a year ago when i was still relatively new to Linux and Debian and the only problem i had was with the Mail Server ... Now 2 new Servers and a complete and utter f**k up and this is my Error...

I have Read through several forum threads and even got a friend of mine to take a look for me but to no avail ... I have the latest version of mysql dev i have the Bison, Flex, GCC e.t.c

I have even formatted 3 times now incase that was a problem.

Can Someone Please offer there words of wisdom on this.

Quote:

server1:/tmp/install_ispconfig# uname -a
Linux server1.amrhosting.com 2.4.27-2-386 #1 Wed Aug 17 09:33:35 UTC 2005 i686 GNU/Linux
server1:/tmp/install_ispconfig#
Quote:

server1:/tmp/install_ispconfig# df -h
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
/dev/hda1 36G 749M 34G 3% /
tmpfs 122M 0 122M 0% /dev/shm
server1:/tmp/install_ispconfig#
Many Thanks in Advance.

Griff

I will upload the Error Log as it is too long and contains too many <img> Links in there :-s

Griff 10th July 2007 12:18

1 Attachment(s)
This is the Error Log ... it wouldn't let me quote it or just Paste it ...

Griff

planet_fox 10th July 2007 12:39

Make this

PHP Code:

perl -MCPAN -e shell 

and

Code:

install HTML::Parser
install DB_File
install Net::DNS (when prompted to enable tests, choose no)
install Digest::SHA1
install Mail::SpamAssassin
q

and look here http://www.howtoforge.org/howto_spam...lamav_procmail

Griff 10th July 2007 16:26

This is the error i am getting from what you suggested.

Quote:

CPAN.pm: Going to build P/PM/PMQS/DB_File-1.815.tar.gz

Argument "6.30_01" isn't numeric in subroutine entry at Makefile.PL line 4.
Parsing config.in...
Looks Good.
WARNING: LICENSE is not a known parameter.
Checking if your kit is complete...
Looks good
'LICENSE' is not a known MakeMaker parameter name.
Writing Makefile for DB_File
cp DB_File.pm blib/lib/DB_File.pm
AutoSplitting blib/lib/DB_File.pm (blib/lib/auto/DB_File)
cc -c -I/usr/local/BerkeleyDB/include -D_REENTRANT -D_GNU_SOURCE -DTHREADS_HAVE_PIDS -DDEBIAN -fno-strict-aliasing -pipe -I/usr/local/include -D_LARGEFILE_SOURCE -D_FILE_OFFSET_BITS=64 -O2 -DVERSION=\"1.815\" -DXS_VERSION=\"1.815\" -fPIC "-I/usr/lib/perl/5.8/CORE" -D_NOT_CORE -DmDB_Prefix_t=size_t -DmDB_Hash_t=u_int32_t version.c
version.c:30:16: error: db.h: No such file or directory
make: *** [version.o] Error 1
/usr/bin/make -- NOT OK
Running make test
Can't test without successful make
Running make install
make had returned bad status, install seems impossible

cpan>
Been waiting for 45 mins so far and the spam assassin has got as far as this

Quote:

t/spamc_optC................ Not found: reported spam = Message successfully reported/revoked
# Failed test 2 in t/SATest.pm at line 635
Output can be examined in: log/d.spamc_optC/out.1
t/spamc_optC................NOK 2 Not found: revoked ham = Message successfully reported/revoked
# Failed test 4 in t/SATest.pm at line 635 fail #2
Output can be examined in: log/d.spamc_optC/out.1 log/d.spamc_optC/out.3
t/spamc_optC................NOK 4 Not found: failed to report spam = Unable to report/revoke message
# Failed test 6 in t/SATest.pm at line 635 fail #3
Output can be examined in: log/d.spamc_optC/out.1 log/d.spamc_optC/out.3 log/d.spamc_optC/out.5
t/spamc_optC................NOK 6 Not found: failed to revoke ham = Unable to report/revoke message
# Failed test 8 in t/SATest.pm at line 635 fail #4
Output can be examined in: log/d.spamc_optC/out.1 log/d.spamc_optC/out.3 log/d.spamc_optC/out.5 log/d.spamc_optC/out.7
t/spamc_optC................FAILED tests 2, 4, 6, 8
Failed 4/9 tests, 55.56% okay
t/spamc_optL................# Failed test 1 in t/spamc_optL.t at line 20
Not found: learned spam = Message successfully un/learned
# Failed test 2 in t/SATest.pm at line 635
Output can be examined in:
t/spamc_optL................NOK 2# Failed test 3 in t/spamc_optL.t at line 24
Not found: already learned spam = Message was already un/learned
# Failed test 4 in t/SATest.pm at line 635 fail #2
Output can be examined in:
t/spamc_optL................NOK 4ERROR: Bayes dump returned an error, please re-run with -D for more information
# Failed test 5 in t/spamc_optL.t at line 28
Not found: spam in database = 1 0 non-token data: nspam
# Failed test 6 in t/SATest.pm at line 635 fail #3
Output can be examined in:
t/spamc_optL................NOK 6# Failed test 7 in t/spamc_optL.t at line 32
Not found: forget spam = Message successfully un/learned
# Failed test 8 in t/SATest.pm at line 635 fail #4
Output can be examined in:
t/spamc_optL................NOK 8# Failed test 9 in t/spamc_optL.t at line 36
Not found: learned ham = Message successfully un/learned
# Failed test 10 in t/SATest.pm at line 635 fail #5
Output can be examined in:
t/spamc_optL................NOK 10# Failed test 11 in t/spamc_optL.t at line 40
Not found: already learned ham = Message was already un/learned
# Failed test 12 in t/SATest.pm at line 635 fail #6
Output can be examined in:
t/spamc_optL................NOK 12ERROR: Bayes dump returned an error, please re-run with -D for more information
# Failed test 13 in t/spamc_optL.t at line 44
Not found: ham in database = 1 0 non-token data: nham
# Failed test 14 in t/SATest.pm at line 635 fail #7
Output can be examined in:
t/spamc_optL................NOK 14# Failed test 15 in t/spamc_optL.t at line 48
Not found: learned ham = Message successfully un/learned
# Failed test 16 in t/SATest.pm at line 635 fail #8
Output can be examined in:
t/spamc_optL................FAILED tests 1-16
Failed 16/16 tests, 0.00% okay
t/spamc_y...................ok
t/spamc_z...................ok
t/spamd.....................ok
t/spamd_allow_user_rules....ok 1/5
TY Griff

Finally Finished with these Errors

Quote:

Failed Test Stat Wstat Total Fail Failed List of Failed
-------------------------------------------------------------------------------
t/spamc_optC.t 9 4 44.44% 2 4 6 8
t/spamc_optL.t 16 16 100.00% 1-16
t/spamd_allow_user_rules.t 5 1 20.00% 4
t/spamd_plugin.t 6 2 33.33% 4 6
24 tests skipped.
Failed 4/129 test scripts, 96.90% okay. 23/1921 subtests failed, 98.80% okay.
make: *** [test_dynamic] Error 255
/usr/bin/make test -- NOT OK
Running make install
make test had returned bad status, won't install without force



Griff 10th July 2007 19:21

anybody?? Please guys ??

i'm at my wits end now i don't know what else to do as i said i've tried formatting and everything i'm ready to sack linux and run xammp on Windows ... which i don't wanna do

till 11th July 2007 09:20

Please have a look at the perfect setup guide for your linux distribution and install and configure your server according to that guide and ISPConfig will compile flawlessly.

See the part down the page: Howtos: ISPConfig installation

http://www.ispconfig.org/documentation.htm

Griff 17th July 2007 12:37

Now i re-installed and followed the perfect setup guide AGAIN replacing the files that we're missing with the upgraded versions on the apt-get but now i have another problem.

If i go to my domain or any of the domains pointing to my server then it loads up the directory listing for /var/www and not the correct redirection ... Also one of my pages uses PHP and when i try to load the page by clicking the shortcuts on the directory index then i get the PHP Code and not the webpage .... I followed the guide down to the last letter apart from where i had to upgrade the Dev Packages.

Any advice on this one??

Thanks

Griff 17th July 2007 13:02

Ok

Now it's getting weird i forgot to change the IP so i just did that and restarted the box ... but now EVERY url is pointing to amrhosting.info placeholder page ... amrhosting.info is web1 and geminisounds.com (url2) should be pointing to web2 but it isn't it's just pointing to the amrhosting.info domain i have checked the Vhost_ispconfig file in the apache folder and it looks fine to me .

Thanks

till 18th July 2007 09:13

Have you changead all websites to the new IP in ISPConfig and clicked on save in every website?

Griff 18th July 2007 13:47

That worked but now i've got another issue ... LOL this is getting VERY annoying now ... I have installed squirrelmail after following the guide and when i log in i keep getting the error

Quote:

ERROR: Connection dropped by IMAP server.
Any ideas for this one... Thanks


All times are GMT +2. The time now is 12:02.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.