HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   HOWTO-Related Questions (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Perfect Server Fedora 7 (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=13790)

829 1st July 2007 22:35

Perfect Server Fedora 7
 
I was not sure if I should post in the other persons thread or not.


I am having issues with quotas on page 4.

When I did this yum install quota, I got:

Code:

[root@server1 ~]# yum install quota
Loading "installonlyn" plugin
Setting up Install Process
Parsing package install arguments
Nothing to do

So I continued on fine until I got to quotacheck -avugm

I got an error about something being truncated. I apologize, but I restarted thinking that the system had become unstable, because I was no longer able to type anything in and I could not open another Terminal screen.

I want to run though the quota setup again, but I am now getting Permission Denied errors. I assume it did setup? How can I uninstall quotas so I can start over?

Fedora 7 x64

Thank you.

dazblade 1st July 2007 23:52

Quote:

Originally Posted by 829
I was not sure if I should post in the other persons thread or not.


I am having issues with quotas on page 4.

When I did this yum install quota, I got:

Code:

[root@server1 ~]# yum install quota
Loading "installonlyn" plugin
Setting up Install Process
Parsing package install arguments
Nothing to do


I think you did right to create a new thread. I only posted in the other persons thread as I believe my problem was intrinsically related.

Anyway, that yum message generally means that the software is already installed on your system. You can verify it by using:
Code:

yum info quota
To remove a software and its dependencies, you can can use:
Code:

yum remove quota
Hope that helps dude......

829 2nd July 2007 14:39

Any pointers now?


Code:

[root@server1 ssl]# yum install quota
Loading "installonlyn" plugin
Setting up Install Process
Parsing package install arguments
Resolving Dependencies
--> Running transaction check
---> Package quota.x86_64 1:3.14-1.fc7 set to be updated

Dependencies Resolved

=============================================================================
 Package                Arch      Version          Repository        Size
=============================================================================
Installing:
 quota                  x86_64    1:3.14-1.fc7    fedora            346 k

Transaction Summary
=============================================================================
Install      1 Package(s)       
Update      0 Package(s)       
Remove      0 Package(s)       

Total download size: 346 k
Is this ok [y/N]: y
Downloading Packages:
(1/1): quota-3.14-1.fc7.x 100% |=========================| 346 kB    02:30   
Running Transaction Test
Finished Transaction Test
Transaction Test Succeeded
Running Transaction
  Installing: quota                        ######################### [1/1]

Installed: quota.x86_64 1:3.14-1.fc7
Complete!
[root@server1 ssl]# touch /aquota.user /aquota.group
touch: cannot touch `/aquota.user': Permission denied
touch: cannot touch `/aquota.group': Permission denied
[root@server1 ssl]# chmod 600 /aquota.*
chmod: changing permissions of `/aquota.group': Operation not permitted
chmod: changing permissions of `/aquota.user': Operation not permitted
[root@server1 ssl]# mount -o remount /
[root@server1 ssl]# quotacheck -avugm
quotacheck: Quota for users is enabled on mountpoint / so quotacheck might damage the file.
Please turn quotas off or use -f to force checking.
[root@server1 ssl]# quotaon -avug
quotaon: using //aquota.group on /dev/mapper/VolGroup00-LogVol00 [/]: Device or resource busy
quotaon: using //aquota.user on /dev/mapper/VolGroup00-LogVol00 [/]: Device or resource busy


falko 2nd July 2007 19:12

Quote:

Originally Posted by 829
I got an error about something being truncated.

That's the normal behaviour: http://www.howtoforge.com/forums/sho...uota+truncated

Reboot your system, quota should work then.


All times are GMT +2. The time now is 12:56.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.