HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Server Operation (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=5)
-   -   two webservers in one domain? (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=1374)

wakeup 23rd November 2005 17:02

two webservers in one domain?
 
Hi
I'm goint to have two web servers, one linux and another windows. I want have two webs in same domain. I want go to http://www.mydomain.com and enter to linux webserver, and writing http://www.mydomain.com/any go to windows webserver. But I want to Url don't change of domainname. I want to It be transparent for users and google robot.
How can I do it?
Thanks



____________________
Hip Hop

falko 23rd November 2005 18:36

I'm not sure if this is possible, but if it's possible I think it must be done with Apache's rewrite module: http://httpd.apache.org/docs/1.3/misc/rewriteguide.html

wakeup 24th November 2005 17:12

I think this is for change urls but not change domain...
Could I do it with alias as:

Alias /externFolder 212.x.x.x/myfolder

?

falko 24th November 2005 18:01

I don't think so...:confused:

islander 24th November 2005 19:51

Quote:

Originally Posted by wakeup
Hi
I'm goint to have two web servers, one linux and another windows. I want have two webs in same domain. I want go to http://www.mydomain.com and enter to linux webserver, and writing http://www.mydomain.com/any go to windows webserver. But I want to Url don't change of domainname. I want to It be transparent for users and google robot.
How can I do it?
Thanks
____________________
Hip Hop

Search the Apache2 docs http://httpd.apache.org/docs/2.0/
I have seen some example of this when i was reading there the other day.


All times are GMT +2. The time now is 04:17.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.