HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   HOWTO-Related Questions (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=2)
-   -   The Perfect Setup Suse 9.3 - Postfix problems (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=1361)

new_bee05 22nd November 2005 12:01

The Perfect Setup Suse 9.3 - Postfix problems
 
I have just completed the Suse 9.3 perfect setup. I am interested in setting up my mail server. However i am having trouble sending email. I don't think the maildir is set up properly if at all. I have tried to set up a email account in outlook express and kmail without success.What is the very first step after completing the suse setup 9.3 for mail, be as specific for a newbie as possible. Thanks.

falko 22nd November 2005 15:26

Did you install ISPConfig as well, or do you set up your email accounts manually? In the latter case have a look here: http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=2

new_bee05 23rd November 2005 00:06

falco, i did not have any files named "local-host-names" or "virtusertable" so I created them and added the appropriate data. I have created a Maildir account in KMail and I can send an email to myself (admin@ecomputer.com.it). I can't receive an email from a real domain account or send to a real domain account. Also emails just seem to be comming back to the account that they were sent from.

falko 23rd November 2005 01:59

What's in the mail log in /var/log/?

Do you have proper DNS records for your domain(s)?

new_bee05 23rd November 2005 02:14

Falco, i only have done what's in the Perfect Setup in regards to DNS.

/var/log/mail (this is a text file) - i don't have a /var/log/mail.log

I can now send email from within the domain to members of my local network. However I can't send to my FQDN ecomp.com.au. I get Name server errors (Name server: ecomputer.com.it: host not found)

Is what i am doing possible as this is only a figtitious domain name that i am working with.

falko 23rd November 2005 10:04

Quote:

Originally Posted by new_bee05
/var/log/mail (this is a text file) - i don't have a /var/log/mail.log

Are there errors/warnings in /var/log/mail?

Quote:

Originally Posted by new_bee05
I can now send email from within the domain to members of my local network. However I can't send to my FQDN ecomp.com.au. I get Name server errors (Name server: ecomputer.com.it: host not found)

Please post the content of your /etc/resolv.conf.

new_bee05 23rd November 2005 12:25

falco,error messages in mail log:

Nov 22 15:37:33 SERVER postfix/master[6284]: warning: process /usr/lib/postfix/pickup pid 6970 exit status 1
Nov 22 15:37:33 SERVER postfix/master[6284]: warning: /usr/lib/postfix/pickup: bad command startup -- throttling
Nov 22 15:37:33 SERVER postfix/master[6284]: warning: process /usr/lib/postfix/qmgr pid 6971 exit status 1
Nov 22 15:37:33 SERVER postfix/master[6284]: warning: /usr/lib/postfix/qmgr: bad command startup -- throttling
Nov 22 15:38:17 SERVER postfix/smtpd[6972]: fatal: match_list_parse: open file /etc/postfix/local-host-names: No such file or directory

/etc/resolve.conf
nameserver 192.168.1.5
nameserver 203.0.178.191
nameserver 203.2.75.12
search site

till 23rd November 2005 12:37

The file /etc/postfix/local-host-names is missing.
You can create it with the command:

touch /etc/postfix/local-host-names

Have you installed ISPConfig on the server? Then create a new site and ISPConfig creates the local-host-names file for you.

new_bee05 23rd November 2005 15:11

ok I have created the file now what?

falko 23rd November 2005 18:47

http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=2


All times are GMT +2. The time now is 06:27.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.