HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Fedora 6 (64 bit) PHP Binary coming with ISPConfig does not work properly on your sys (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=13551)

silo 20th June 2007 22:18

Fedora 6 (64 bit) PHP Binary coming with ISPConfig does not work properly on your sys
 
1 Attachment(s)
Hello,

I see a lot of posts like this so I apologize in advance because I'm a super newbie to Linux. ...but I believe and I want to make that switch!!!

I am trying to install ISPConfig 2.2.14 on a Fedora 6 server (64 bit version). I get through a large portion of the install and then I get this error (but it appears there are errors prior to this message - see attached log file):

./setup2: line 873: ispconfig_tmp/php/bin/php: No such file or directory
ERROR: The PHP binary coming with ISPConfig does not work properly on your system! The installation routine stops here!


Iíve attached a copy of everything that was in the terminal for review. Youíll find the errors at the bottom of the file. Please see the attached file...

I am installing on a Pentium D (Dual core) system with Fedora 6 (i686 Ė 64 bit version of Fedora). I was thinking that maybe I donít have a 64 bit version of PHP or maybe itís a permissions problem.

If you can offer a suggestion that might help me in this situation I would appreciate your advice and Iíll do what you say I should do.

I appreciate any help you can offer.

Thanks!

till 21st June 2007 12:58

You missed to install the mysql client libraries. run:

apt-get install libmysqlclient15-dev

By the way, if you are new to linux, you should follow one of the perfect setup guides to install your ISPConfig server. The guides are available on the ISPConfig documentation page.

silo 21st June 2007 20:34

Fedora 6 Perfect Setup Guide
 
Thanks for the reply, I really appreciate it! I'll install the mysql client libraries and see what happens.

Actually I did go through the Perfect Setup guide for FC6 and everything went pretty smooth. This is why I was surprised that ISPConfig wouldn't install. I probably missed that step then... Anyway, thanks again for your help! I'm sure I'll be back!!! :cool:

Cheers

silo 21st June 2007 21:11

apt-get install libmysqlclient15-dev didn't work
 
Hello,

I haven't tried to re-install ISPConfig yet because I'm pretty sure it won't work due to the response I received when I put in the command you suggested.

[root@www ~]# apt-get install libmysqlclient15-dev
Reading Package Lists... Done
Building Dependency Tree... Done
E: Couldn't find package libmysqlclient15-dev
[root@www ~]#


Then I tried this and here is the response I received.

[root@www ~]# yum install libmysqlclient15-dev
Loading "installonlyn" plugin
Setting up Install Process
Setting up repositories
Reading repository metadata in from local files
Parsing package install arguments
Nothing to do
[root@www ~]#


I assume "Nothing to do" means it's already installed or it can't do the install!?!? Please explain this, that would be great.

Should I "remove" the lib first then try again? Any help is appreciated!

till 22nd June 2007 00:25

Sorry, I did not read in the headline that this is a fedora and not debian system.

please run:

yum install mysql-devel

silo 22nd June 2007 04:02

yum install mysql-devel worked but still no go!
 
1 Attachment(s)
I ran the command:

yum install mysql-devel

...and this package installed properly. Then I ran the ./setup and the install seemed to be going well. It did a lot more of the install than it did before but it halted on:

./setup2: line 873: ispconfig_tmp/php/bin/php: No such file or directory
ERROR: The PHP binary coming with ISPConfig does not work properly on your system! The installation routine stops here!


Attached is another text file of everything that was in the terminal window when it halted if it matters.

Please keep in mind this is Fedora 6 (64 bit) if that makes a difference. Could it be that something else in the Perfect Setup should be different because this is a 64 bit machine?

Should I delete anything that this failed install left behind before I try to re-install?


Anyway, your advice and help is much appreciated!

till 22nd June 2007 10:10

Please have a look here:

http://www.howtoforge.com/forums/sho...ht=R_X86_64_32

Maybe it is enough when you just symlink /usr/lib64/libz.a to /usr/local/lib/libz.a


All times are GMT +2. The time now is 13:47.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.