HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Few questions about Hostname and emails (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=13144)

vladoportos 3rd June 2007 13:05

Few questions about Hostname and emails
 
Hi all,

I'm currently brand new to ISPConfig and I'm very happy with it but i have some questions.

1. Is there any step-by-step guide how to configure one example domain + mail + sub domain + ftp ? I found one link here at forum but its not working that ftp any more...

2. when i creating domain (i have DNS on another server ) there is a Host name and Domain option... Domain is ok ( something line bash.sk ) but what i should put into Host name ? i have there www now and everything is working fine...

3. Here is bigger issue with mails... i created my domain, bancodata.eu, than under "User & Email" created new user so i can have ftp with my page..

i put email like info@bancodata.eu, username: web2_info, and setup password... now ftp is working fine, page also but not an email...

I installed squirell mail to ISPConfig and i can log in by using whole email address " info@bancodata.eu" and pass for user web2_info, and also sen email from there, but i do not receiving any emails... also when i send mail from squirell mail it will come with From:web2_info@example.com where thats come from ??

I also cant log in by any mail client, the same username and password which is working for squirell its not working for email clients...

What i thing is wrong is here:

Code:

proteus:/var/log# cat /etc/postfix/virtusertable
###################################
#
# ISPConfig virtusertable Configuration File
#        Version 1.0
#
###################################
info@www.bancodata.eu    web2_info
web2_info@www.bancodata.eu    web2_info
info@bancodata.eu    web2_info
web2_info@bancodata.eu    web2_info
info@www.bash.sk    web1_vladoportos
web1_vladoportos@www.bash.sk    web1_vladoportos
info@bash.sk    web1_vladoportos
web1_vladoportos@bash.sk    web1_vladoportos
info@    web1_vladoportos
web1_vladoportos@    web1_vladoportos
admin@www.rusnacko.no-ip.org    web3_nukleon1
web3_nukleon1@www.rusnacko.no-ip.org    web3_nukleon1
admin@rusnacko.no-ip.org    web3_nukleon1
web3_nukleon1@rusnacko.no-ip.org    web3_nukleon1

Why on earth is there "info@www.bancodata.eu" this cant be ok...

Anybody faced the same issue ? or had any idea what im doing wrong ?

I installed debian as by perfect debian setting (etch) or something like that i found here...

Best regards
Vladimir

till 3rd June 2007 13:11

1) No.
2) Yes, thats ok.
3) Have a look at your /var/log/mail.log logfile and post the errors.

Quote:

Why on earth is there "info@www.bancodata.eu" this cant be ok...
No. Thats OK.

Quote:

also when i send mail from squirell mail it will come with From:web2_info@example.com where thats come from ??
You must et the sender address in the squirrelmail options.

vladoportos 3rd June 2007 13:53

Here is what I've got when i try to log in with Thunderbird: <---not working

Login id: info@bancodata.eu
Pass: password

Code:

Jun  3 13:40:04 proteus pop3d-ssl: Connection, ip=[::ffff:91.127.50.147]
Jun  3 13:40:07 proteus pop3d-ssl: LOGIN FAILED, user=info@bancodata.eu, ip=[::ffff:91.127.50.147]
Jun  3 13:40:16 proteus pop3d-ssl: Disconnected, ip=[::ffff:91.127.50.147]

Here when i try to log in with squirell mail: <--- this one works

Login id: info@bancodata.eu
Pass: password

Code:

Jun  3 13:40:39 proteus imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Jun  3 13:40:39 proteus imapd: LOGIN, user=web2_info, ip=[::ffff:127.0.0.1], protocol=IMAP
Jun  3 13:40:39 proteus imapd: LOGOUT, user=web2_info, ip=[::ffff:127.0.0.1], headers=0, body=0, rcvd=61, sent=166, time=0


This is when i send mail from free mail server: <--- works fine

Code:

Jun  3 13:44:54 proteus postfix/smtpd[5366]: 2A095A611: client=otrok.post.sk[85.248.69.172]
Jun  3 13:44:54 proteus postfix/cleanup[5370]: 2A095A611: message-id=<46629D1B.000001.07901@kamasutra>
Jun  3 13:44:54 proteus postfix/qmgr[22150]: 2A095A611: from=<vladoportos@post.sk>, size=684, nrcpt=1 (queue active)
Jun  3 13:44:54 proteus postfix/smtpd[5366]: disconnect from otrok.post.sk[85.248.69.172]
Jun  3 13:44:54 proteus postfix/pickup[4994]: 362EEA91D: uid=10003 from=<web2_info>
Jun  3 13:44:54 proteus postfix/cleanup[5370]: 362EEA91D: message-id=<20070603114454.362EEA91D@proteus.bash.sk>
Jun  3 13:44:54 proteus postfix/qmgr[22150]: 362EEA91D: from=<web2_info@proteus.bash.sk>, size=372, nrcpt=1 (queue active)
Jun  3 13:44:54 proteus postfix/local[5371]: 2A095A611: to=<web2_info@proteus.bash.sk>, orig_to=<info@bancodata.eu>, relay=local, delay=0.07, de
lays=0.02/0.01/0/0.04, dsn=2.0.0, status=sent (delivered to command: /usr/bin/procmail -f-)
Jun  3 13:44:54 proteus postfix/qmgr[22150]: 2A095A611: removed
Jun  3 13:44:54 proteus postfix/local[5371]: 362EEA91D: to=<admispconfig@localhost.localdomain>, relay=local, delay=0.04, delays=0.03/0/0/0.01,
dsn=2.0.0, status=sent (delivered to command: /usr/bin/procmail -f-)
Jun  3 13:44:54 proteus postfix/qmgr[22150]: 362EEA91D: removed

So basically i can receive mails but cant connect to server by any pop3/imap clients....

And last one is when i send mail from squirell: <--- works fine except when it come it show its from "web2_info@example.com" which is no good

Code:

un  3 13:47:47 proteus postfix/smtpd[5903]: connect from localhost[127.0.0.1]
Jun  3 13:47:47 proteus postfix/smtpd[5903]: 2A5C89DFE: client=localhost[127.0.0.1]
Jun  3 13:47:47 proteus postfix/cleanup[5906]: 2A5C89DFE: message-id=<48049.91.127.50.147.1180871267.squirrel@bash.sk>
Jun  3 13:47:47 proteus postfix/qmgr[22150]: 2A5C89DFE: from=<web2_info@example.com>, size=662, nrcpt=1 (queue active)
Jun  3 13:47:47 proteus postfix/smtpd[5903]: disconnect from localhost[127.0.0.1]
Jun  3 13:47:47 proteus imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Jun  3 13:47:47 proteus imapd: LOGIN, user=web2_info, ip=[::ffff:127.0.0.1], protocol=IMAP
Jun  3 13:47:47 proteus imapd: LOGOUT, user=web2_info, ip=[::ffff:127.0.0.1], headers=0, body=0, rcvd=40, sent=110, time=0
Jun  3 13:47:47 proteus imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Jun  3 13:47:47 proteus imapd: LOGIN, user=web2_info, ip=[::ffff:127.0.0.1], protocol=IMAP
Jun  3 13:47:47 proteus imapd: LOGOUT, user=web2_info, ip=[::ffff:127.0.0.1], headers=0, body=0, rcvd=77, sent=418, time=0
Jun  3 13:47:48 proteus postfix/smtp[5908]: 2A5C89DFE: to=<vladoportos@vladoportos.sk>, relay=triton.domains.sk[82.208.46.80]:25, delay=1.5, del
ays=0.05/0.01/0.11/1.4, dsn=2.0.0, status=sent (250 ok 1180871268 qp 29100)
Jun  3 13:47:48 proteus postfix/qmgr[22150]: 2A5C89DFE: removed

So as i see the problem is in login in it and i still cant get why it sending mail like "web2_info@example.com" which should be automatically info@bancodata.eu

... any idea, how to fix it ?

Thank you and best regards
Vladimir

till 4th June 2007 09:20

Quote:

Here is what I've got when i try to log in with Thunderbird: <---not working

Login id: info@bancodata.eu
Pass: password
You used the wrong username in Thunderbird, the username is web2_info and not the email address.

Quote:

So as i see the problem is in login in it and i still cant get why it sending mail like "web2_info@example.com" which should be automatically info@bancodata.eu
Please do what I posted above. Go to options in squirrelmail and set the sender address correctly.

vladoportos 4th June 2007 14:20

I found it, you where right, its working fine all now. Thanks for help


All times are GMT +2. The time now is 02:35.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.