HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   General (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=15)
-   -   KeepAliveTimeout - no effect through ISPConfig (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=12921)

ISPConfigFan 25th May 2007 04:01

KeepAliveTimeout - no effect through ISPConfig
 
Once again, good evening...

While finetuning Keepalive settings i noticed something strange; don't know if it's a bug or something i just don't realize, but here's the deal:

Keepalive is set to off in the /etc/httpd/conf/httpd.conf
Keepalivetimeout was set to 100 in same file - but has no effect you would say

Keepalive is set to On in vhost through ISPConfig (static content website, very small icons etc)
Keepalivetimeout is set to 5 in same vhost directives

But still 'server-status' showed a lot of K's, remaining in same slots. With nearly 1000 users online at same time this filled up the max-clients within notime.

Now when i changed the Keepalivetimeout in the main apache httpd.conf to 5, suddenly slots are free within 5 seconds as they supposed to be.

It seems like the ISPConfig vhost apache directive Keepalivetimeout has no effect, but the main httpd.conf does...

Running ISPConfig 2.2.11

till 25th May 2007 14:36

I have no idea, it should work in the vhosts too according to the apache documentation, there is nothing special in ISPConfig compared to a non ISPConfig apache vhost configuartion.

ISPConfigFan 25th May 2007 14:40

Yes that's what i read too and therefore it took some time to find out what caused the problem.

Just wanted to let you know though.


All times are GMT +2. The time now is 00:21.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.