HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Perfect setup ubuntu 6.06 (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=11431)

cnavarro 16th March 2007 10:15

Perfect setup ubuntu 6.06
 
Hi,

This is my first post so I hope I do this right. I followed the perfect setup for Ubuntu Breezy a while back with GREAT success and I'm a big fan if ISPConfig. Even though I've taken every class on linux my community college has, I still consider myself a linux noob.

I recently wanted to upgrade to a webserver and decided on Dapper Drake with ISPConfig. The only problem I had during installation was a problem I've seen on the boards with the second mysqladmin command:

mysqladmin -h myserver.mydomain.com -u root password yourrootsqlpassword

which had to be run from 127.0.0.1 in order to be successful, possibly because my router was still pointing to the old server for the domain.

When I attempted to login to https:www.mydomain.com:81 (after repointing the router) there was no website IE could find. I attempted to connect via the local IP and that wasn't successful that way either. When I go directly to the machine's IP, I get the following:

http://www.nethoundhosting.com/images/Untitled.jpg

and attempts to go to the ISPConfig admin page are unsuccessful. I hope I've given enough detail to be of some help. I'd really love to get this machine online... :)

Christine

martinfst 16th March 2007 11:01

What's the output of
Code:

netstat -tap

cnavarro 16th March 2007 11:08

Active Internet connections (servers and established)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State PID/Program name
tcp 0 0 *:mysql *:* LISTEN 4442/mysqld
tcp 0 0 *:81 *:* LISTEN 4802/ispconfig_http
tcp 0 0 *:ftp *:* LISTEN 5054/proftpd: (acce
tcp 0 0 mnementh.nethoun:domain *:* LISTEN 5037/named
tcp 0 0 localhost.locald:domain *:* LISTEN 5037/named
tcp 0 0 localhost.localdoma:953 *:* LISTEN 5037/named
tcp 0 0 *:smtp *:* LISTEN 4995/master
tcp6 0 0 *:imaps *:* LISTEN 4316/couriertcpd
tcp6 0 0 *:pop3s *:* LISTEN 4350/couriertcpd
tcp6 0 0 *:pop3 *:* LISTEN 4331/couriertcpd
tcp6 0 0 *:imap2 *:* LISTEN 4296/couriertcpd
tcp6 0 0 *:www *:* LISTEN 4903/apache2
tcp6 0 0 *:ssh *:* LISTEN 4620/sshd
tcp6 0 0 ip6-localhost:953 *:* LISTEN 5037/named
tcp6 0 0 *:smtp *:* LISTEN 4995/master
tcp6 0 0 *:https *:* LISTEN 4903/apache2
tcp6 0 2076 mnementh.nethoundde:ssh ::ffff:192.168.1.:50829 ESTABLISHED6356/sshd: xxxxxxxxx

Christine

martinfst 16th March 2007 13:57

Quote:

tcp 0 0 *:81 *:* LISTEN 4802/ispconfig_http
The ISPC server is listening oke.
Quote:

When I attempted to login to https:www.mydomain.com:81 (after repointing the router) there was no website IE could find.
Are you sure your router forwards port 81 to you server (behind the NAT)? It should be
Code:

https://www.mydomain.com:81
but I assume this is a typo in the posting on the forum.
What should work is
Code:

https://192.168.1.??:81
There's no need to obfuscate 192.168 addresses, as these addresses are not reachable from the Internet anyway. The image you attached when you go directly to the machine IP is the regular webserver for your websites and is complete independent from the ISPConfig webserver.

cnavarro 16th March 2007 16:23

Quote:

Originally Posted by martinfst
The ISPC server is listening oke.Are you sure your router forwards port 81 to you server (behind the NAT)? It should be
Code:

https://www.mydomain.com:81
but I assume this is a typo in the posting on the forum.

Yes, that was a typo. Sorry.

Quote:

Originally Posted by martinfst
What should work is
Code:

https://192.168.1.??:81
There's no need to obfuscate 192.168 addresses, as these addresses are not reachable from the Internet anyway. The image you attached when you go directly to the machine IP is the regular webserver for your websites and is complete independent from the ISPConfig webserver.

I tried the direct IP address also. My old machine served up the "shared IP" page when I typed in the direct IP address and properly sends me to ISPConfig's admin area when I typed https://192.168.1.100:81. This machine doesn't. They are not sending me to the same directory.

Christine

martinfst 16th March 2007 16:59

Have you configured a firewall on the machine that doesn't work? What's the output of
Code:

iptables -L

cnavarro 17th March 2007 03:46

Here is the output:

iptables -L

Chain INPUT (policy ACCEPT)
target prot opt source destination

Chain FORWARD (policy ACCEPT)
target prot opt source destination

Chain OUTPUT (policy ACCEPT)
target prot opt source destination

cnavarro 17th March 2007 07:13

solution!
 
I can't believe I didn't try this... I'm such a dweeb. :o The ISPConfig site answers at: http://www.nethounddesign.com:81 rather than at https, which is how I intended to set it up. Is there a way to change this setting so the ISPConfig tools come up on https instead? Or do I need to reinstall?

Christine

till 17th March 2007 18:09

Please have a look here:

http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=10179


All times are GMT +2. The time now is 01:28.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.