HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   HOWTO-Related Questions (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Fedora Core 5 Perfect Setup - Postfix problem (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=10756)

dutchman 21st February 2007 04:30

Fedora Core 5 Perfect Setup - Postfix problem
 
I started with my first Linux server with RedHat 9.0. I have Fedora 1.0, 3.0, 4.0 and 5.0 and now I am trying to create my first mail server. I followed the C5 Perfect Setup. I deviated a couple of times and ran into problems so I wiped the disk and this time I followed to the letter. (I think.)

However, I can not get the mail server to accept the mail and deliver it to the users. I am not planning to install ISPConfig so I followed the steps below. and it doesn't work.

If you do not want to install ISPConfig, then you must configure Postfix to deliver emails to a user's Maildir:

postconf -e 'home_mailbox = Maildir/'
postconf -e 'mailbox_command ='
/etc/init.d/postfix restart

I checked the directories for the users and there is no Maildir in the users directories.

I even tried the following to create a directory to no avail.

echo "hello" | mail root
echo "hello" | mail terry

Nothing!

The rest of the installation was great! Thanks for your efforts!

Here is tha main.cf

queue_directory = /var/spool/postfix
command_directory = /usr/sbin
daemon_directory = /usr/libexec/postfix
mail_owner = postfix
myhostname = mmaserver.tlalbright.com
mydomain = tlalbright.com
myorigin = $mydomain
inet_interfaces = all
mydestination = $myhostname, localhost.$mydomain, localhost
unknown_local_recipient_reject_code = 550
alias_maps = hash:/etc/aliases
alias_database = hash:/etc/aliases
debug_peer_level = 2
debugger_command =
PATH=/bin:/usr/bin:/usr/local/bin:/usr/X11R6/bin
xxgdb $daemon_directory/$process_name $process_id & sleep 5
sendmail_path = /usr/sbin/sendmail.postfix
newaliases_path = /usr/bin/newaliases.postfix
mailq_path = /usr/bin/mailq.postfix
setgid_group = postdrop
html_directory = no
manpage_directory = /usr/share/man
sample_directory = /usr/share/doc/postfix-2.2.8/samples
readme_directory = /usr/share/doc/postfix-2.2.8/README_FILES
smtpd_sasl_local_domain =
smtpd_sasl_auth_enable = yes
smtpd_sasl_security_options = noanonymous
broken_sasl_auth_clients = yes
smtpd_recipient_restrictions = permit_sasl_authenticated,permit_mynetworks,reject _unauth_destination
smtpd_tls_auth_only = no
smtp_use_tls = yes
smtpd_use_tls = yes
smtp_tls_note_starttls_offer = yes
smtpd_tls_key_file = /etc/postfix/ssl/smtpd.key
smtpd_tls_cert_file = /etc/postfix/ssl/smtpd.crt
smtpd_tls_CAfile = /etc/postfix/ssl/cacert.pem
smtpd_tls_loglevel = 1
smtpd_tls_received_header = yes
smtpd_tls_session_cache_timeout = 3600s
tls_random_source = dev:/dev/urandom
home_mailbox = Maildir/
mailbox_command =

Hans 21st February 2007 11:51

The Maildir will be created when the first email is delivered.

If you perform an telnet session from your desktop pc to your mailserver IP-address, like:

ehlo IP-address 25

What do you see then?

dutchman 21st February 2007 13:14

Tried this
 
I tried the following

ehlo 192.168.1.200 25 (The IP of the server)

From the server I tried

echo "hello" | mail root
echo "hello" | mail terry

and I sent an email from hotmail.com to

my server.

No mail shows up for root or terry

No Maildir shows up in the directories for root or terry

The hotmail message returns with 5 minutes as a failed to deliver.

I restarted the postfix, saslauthd, and dovecot this morning.

I got the following entry in the message file.

Feb 21 06:44:16 mmaserver saslauthd[22666]: server_exit : master exited: 22666
Feb 21 06:44:17 mmaserver saslauthd[27296]: detach_tty : master pid is: 27296
Feb 21 06:44:17 mmaserver saslauthd[27296]: ipc_init : listening on socket: /var/run/saslauthd/mux

The hotmail message created the following entry in the maillog file.

Feb 21 06:58:37 mmaserver postfix/smtpd[27429]: NOQUEUE: reject: RCPT from bay0-omc3-s22.bay0.hotmail.com[65.54.246.222]: 554 <terry@tlalbright.com>: Relay access denied; from=<myhotmailaccount@hotmail.com> to=<terry@tlalbright.com> proto=ESMTP helo=<bay0-omc3-s22.bay0.hotmail.com>

falko 21st February 2007 23:52

Quote:

Originally Posted by dutchman
Feb 21 06:58:37 mmaserver postfix/smtpd[27429]: NOQUEUE: reject: RCPT from bay0-omc3-s22.bay0.hotmail.com[65.54.246.222]: 554 <terry@tlalbright.com>: Relay access denied; from=<myhotmailaccount@hotmail.com> to=<terry@tlalbright.com> proto=ESMTP helo=<bay0-omc3-s22.bay0.hotmail.com>

You must add all domains that you want to receive emails for to the mydestination parameter in /etc/postfix/main.cf.
Also take a look here: http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=2

dutchman 23rd February 2007 04:30

Almost got it!
 
Thanks for the last gerat bit of info. I am now sending and receiving mail. I have just one last problem.

When I send mail it puts localhost.domainname as the origin. Consequently, when someone replies, I never get it because it has localhost in front of the domain name and there is no valid address for that domain.

I had the following in my main.cf file (see above)

myhostname = mmaserver.tlalbright.com
mydomain = tlalbright.com
myorigin = $mydomain

I changed it to

myorigin = /etc/mailname

and put

tlalbright.com

in the file mailname.

I keep getting the same thing for an address

terry@localhost.tlalbright.com

Any last suggeestions. I do greatly appreciate the help.

falko 24th February 2007 14:17

Did you specify the correct sender address in your email client?


All times are GMT +2. The time now is 12:34.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.