HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Installation/Configuration (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=4)
-   -   quota doesn't seem to work (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=10569)

LeoLinux 14th February 2007 00:20

quota doesn't seem to work
 
Hi,

my quota doesn't seem to work - I just created a new web with the webspace limit of 100 MB. then I uploaded a file with 95MB and 48 hours laet - only for testing reasons - I uploaded a 10MB also and it worked?! But there should be only 100MB webspace possible???

What's my mistake? O does quota only check the stuff at 4 o'clock in the morning like the traffic stuff too?

I'm kind of confused?!


Code:

Speicherplatz gesamt:          100 MB
verbraucht:        105.00M

Friendly greetings,

LeoLinux

till 14th February 2007 12:01

How did you upload the files, FTP? Are the files owned by the website admin and group?

LeoLinux 14th February 2007 15:10

Hi Till,

it looks like that....:

Code:

server1:~# ls -lach /var/www/web4/web/
insgesamt 75M
drwxrwxrwx  18 web4_admin web4    4,0K 2007-02-13 23:48 .
drwxr-xr-x  8 web4_admin web4    4,0K 2007-02-13 23:46 ..
-rw-r--r--  1 root      root      74M 2007-02-13 23:49 70MB.img
drwxrwxrwx  9 web4_admin web4    4,0K 2007-02-07 02:13 administrator
drwxrwxrwx  2 web4_admin web4    4,0K 2007-02-14 04:01 awstats
drwxrwxrwx  2 web4_admin web4    4,0K 2007-02-07 02:13 cache


I created the 70MB file with dd with the root account so that my web account was filled up to 95 MB or something like that ... and than I started to upload a 10MB file via FTP and I used the web4 account - the owner of the webspace.


But thanks for your response - I understand my mistake now ... I'll test it again and I'll only use the web4 account and FTP for it ;-)

with friendly greetings,
LeoLinux

LeoLinux 15th February 2007 19:23

hi,

anyway ... even if I onbly use the ftp .. it wouldn't work.

;-(

Leander

falko 16th February 2007 18:16

What's the output of
Code:

repquota -avug|grep web4
?

LeoLinux 19th February 2007 02:16

Code:

server1:~# repquota -avug|grep web4
web4_admin --      0      0      0              0    0    0     
web4_admin --  20236      0      0          2645    0    0     
web4      --      0  102400  103424              0    0    0     
web4      --  20240  102400  103424          2648    0    0     
server1:~#

Greetings,
Leander

falko 19th February 2007 15:35

web4_admin doesn't have any quota, and the group web4 uses only 20MB of 100 MB. Are you sure your test files are owned by the correct owner and group?

LeoLinux 11th March 2007 18:55

Hi again,

ok I checked it out again - and disk quota works .... BUT why on 106MB if I told it to stop on 100MB?

http://www.unserbiohof.de/quota.png

Code:

server1:~# repquota -avug|grep web4
web4_admin --      0      0      0              0    0    0     
web4_admin --  103420      0      0          2677    0    0     
web4      --      0  102400  103424              0    0    0     
web4      +-  103424  102400  103424  6days    2680    0    0


Thx!

;-)

Leander

falko 12th March 2007 13:55

Please check the log directory of that web site. The logs are written to that directory by root before they're chowned, so it's possible that the quota gets exceeded.
You can delete old log files if you don't need them anymore.

LeoLinux 13th March 2007 23:50

there is nothing logged about quota in /web or /web/user

antother problem I have is that if traffic for a site is exceeded the site is not reachable anymore - which is ok...but if I just rate it up from maybe 50MB Traffic to 500MB the site is still disabled. The question now..: do I have to wait until the end of the month until it will be accessable again?


Thanks,

Leo


All times are GMT +2. The time now is 02:11.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.