HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials

HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials (http://www.howtoforge.com/forums/index.php)
-   Server Operation (http://www.howtoforge.com/forums/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Not all virtual hosts work - ispconfig/apache (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=10141)

dmtrotter 27th January 2007 00:31

Not all virtual hosts work - ispconfig/apache
 
Hey all - This is the first time I have posted here. I have been running ispConfig for quite a while now with only a few issues I was able to figure out and fix on my own. Now I have an issue that I just cant figure out. Here is what is happening:

I am hosting 4 domains currently on my Ubuntu box using ispConfig. I added a 5th domain today after registering it a few days ago. After configuring it, and adding mailboxes (that all all work), I decided to test the site itself. When I try to browse to the site via domain name, I get the Internal Server Error 500.

I am still able to get to ONE of my other sites, but the other 4 are completely inaccessible. I have not installed anything new on the server for quite a while, and everything was working after the last install I did perform.

Please help!

Thanks in advance.

Devin

KenKnight 27th January 2007 01:05

Hi,

Check your logs in /var/logs . Especially check the error.log and the httpd.log etc to see what the 500 error is referring to.

I too am working through some vhosts issue now.

Cheers!
Ken

dmtrotter 27th January 2007 19:04

There were no errors in the logs. I also checked the individual logs for each site and they were all empty. I ended up deleting some virtual hosts and manually re-adding them, and now I can get to every domain listed BUT it loads the SAME page for every site (the default ISPConfig Shared IP page).

ACK! Now whaT?!

falko 28th January 2007 21:15

What's in Vhosts_ispconfig.conf, and what's the output of
Code:

ifconfig
?

dmtrotter 29th January 2007 16:26

Here are the results for ifconfig:
Code:

eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:30:48:41:B1:C4 
          inet addr:192.168.2.10  Bcast:192.168.2.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::230:48ff:fe41:b1c4/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:259868 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:83463 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:24070393 (22.9 MiB)  TX bytes:19103680 (18.2 MiB)

lo        Link encap:Local Loopback 
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:6957 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:6957 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:617272 (602.8 KiB)  TX bytes:617272 (602.8 KiB)

In my Vhosts_ispconfig.conf file I have all my domains set up like this:
Code:

######################################
# Vhost: www.colorado-r6.com:80
######################################
#
#
<VirtualHost 192.168.2.10:80> ### I have also tried actual IP since it is forwarded to the 192 IP via the firewall

ServerName www.colorado-r6.com:80
ServerAdmin webmaster@colorado-r6.com
DocumentRoot /var/www/web3/web
ServerAlias colorado-r6.com
DirectoryIndex index.html index.htm index.php index.php5 index.php4 index.php3 index.shtml index.cgi index.pl index.jsp Default.htm default.htm
ScriptAlias  /cgi-bin/ /var/www/web3/cgi-bin/
AddHandler cgi-script .cgi
AddHandler cgi-script .pl
ErrorLog /var/www/web3/log/error.log
AddType application/x-httpd-php .php .php3 .php4 .php5
<Files *.php>
    SetOutputFilter PHP
    SetInputFilter PHP
</Files>
<Files *.php3>
    SetOutputFilter PHP
    SetInputFilter PHP
</Files>
<Files *.php4>
    SetOutputFilter PHP
    SetInputFilter PHP
</Files>
<Files *.php5>
    SetOutputFilter PHP
    SetInputFilter PHP
</Files>
php_admin_flag safe_mode On
php_admin_value open_basedir /var/www/web3/
php_admin_value file_uploads 1
php_admin_value upload_tmp_dir /var/www/web3/phptmp/
php_admin_value session.save_path /var/www/web3/phptmp/
Alias /error/ "/var/www/web3/web/error/"
ErrorDocument 400 /error/invalidSyntax.html
ErrorDocument 401 /error/authorizationRequired.html
ErrorDocument 403 /error/forbidden.html
ErrorDocument 404 /error/fileNotFound.html
ErrorDocument 405 /error/methodNotAllowed.html
ErrorDocument 500 /error/internalServerError.html
ErrorDocument 503 /error/overloaded.html
AliasMatch ^/~([^/]+)(/(.*))? /var/www/web3/user/$1/web/$3
AliasMatch ^/users/([^/]+)(/(.*))? /var/www/web3/user/$1/web/$3
</VirtualHost>


dmtrotter 29th January 2007 17:06

Ok - I restored a few config files from an older backup and all sites are now loading as they should with the exception of one domain. When I try to browse to it it just hangs indefinitely. I am going to keep plugging away and let you know what I find.

Thanks.

DT

falko 30th January 2007 12:45

Please check Apache's error log for any errors.


All times are GMT +2. The time now is 12:19.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.