PDA

View Full Version : Sorry, a couple other issues...


ctroyp
27th September 2005, 02:09
#1
When I login to the control panel, I cannot login to the FTP tree. I click on the Web-ftp link and it prompts for the a site and usrname and password. I enter admin and password, respectively. I get " Could not connect as user admin". Any ideas? This is the same if I login as a test client.

#2
Cannot load the stats page for a website. I get a "Not Found" page. I am entering http://www.mydomain.com/stats/ or http://www.mydomain.com:81/stats/ and neither works. This is also the same for trying to access the webmail and phpmyadmin. Did I miss something in the setup?

Sorry for all the questions, but it is easier to ask instead of continuing to pull my hair out.
Thanks again!

domino
27th September 2005, 07:21
Do you get the same error if you use Linux IP address instead of the domain name?

till
27th September 2005, 08:46
#1
When I login to the control panel, I cannot login to the FTP tree. I click on the Web-ftp link and it prompts for the a site and usrname and password. I enter admin and password, respectively. I get " Could not connect as user admin". Any ideas? This is the same if I login as a test client.

You must use the username and password of the administrator user of this website, not username and apssword of the client.

#2
Cannot load the stats page for a website. I get a "Not Found" page. I am entering http://www.mydomain.com/stats/ or http://www.mydomain.com:81/stats/ and neither works. This is also the same for trying to access the webmail and phpmyadmin. Did I miss something in the setup?

Is http://www.mydomain.com/ a website you created in ISPConfig and not the URL to the controlpanel? If it is a website, the statistics will be created automatically every night and will be accessible by the URL http://www.mydomain.com/stats/.

ctroyp
27th September 2005, 14:52
Okay, thanks guys, I now can access the ftp tree and the stats page.

I still have trouble with the webmail and myphpadmin pages. I am still receiving a 404.

I posted another thread about the webmail and how to install it (UebiMiau). After posting the question on how to install it, I searched my that there was already a folder named UebiMiau, so I must have installed it using The Perfect Setup instructions or someting. Problem is, I still cannot get it to work.

till
27th September 2005, 15:32
Check on your server if the directories:

/home/admispconfig/ispconfig/web/phpmyadmin/
/home/admispconfig/ispconfig/web/webmail/

are there and not empty.

ctroyp
27th September 2005, 15:40
I am not at the machine right now, but I do remember there being messages in the /home/admispconfig/ispconfig/web/webmail/ folder, but I don't recall seeing anythin in the /home/admispconfig/ispconfig/web/phpmyadmin/ folder.

Also, I have two email accounts setup and I looked in their webmail folders and found that my test messages showed up there--just can't access them from ISPConfig CP.

I have installed UebiMiau as you directed me in my other thread, and it installed successfully. Do I need to restart any services to get it to work, or is there more configuration to get it operational?

till
27th September 2005, 15:48
I am not at the machine right now, but I do remember there being messages in the /home/admispconfig/ispconfig/web/webmail/ folder

You mean files, not messages?? There can not be any messages in this folder.


but I don't recall seeing anythin in the /home/admispconfig/ispconfig/web/phpmyadmin/ folder.

Is the folder /home/admispconfig/ispconfig/web/phpmyadmin/ there?


Also, I have two email accounts setup and I looked in their webmail folders and found that my test messages showed up there--just can't access them from ISPConfig CP.

Can you access them from your normal email client, e.g outlook or firebird? If not, cahne the maildelivery (mbox/maildir) under management > server > settings > mail

I have installed UebiMiau as you directed me in my other thread, and it installed successfully. Do I need to restart any services to get it to work, or is there more configuration to get it operational?

There is no configuration nescessary at all for uebimiau and phpmyadmin.

ctroyp
27th September 2005, 16:10
You mean files, not messages?? There can not be any messages in this folder.

Sorry, I was thinking of another file. Nevertheless, I did find one that contained the test messages that had sent. I called and had someone look in the /home/admispconfig/ispconfig/web/webmail/ folder and it does contain about 6 folders and several files.

Is the folder /home/admispconfig/ispconfig/web/phpmyadmin/ there?

No, there is not a phpmyadmin folder in this location.

Can you access them from your normal email client, e.g outlook or firebird? If not, cahne the maildelivery (mbox/maildir) under management > server > settings > mail

I have not setup the email client to test...I could not find the section that covers that in the manual. Is there any instruction online?

The setting is set to maildir.

falko
27th September 2005, 16:13
The setting is set to maildir.
Which POP3/IMAP daemon do you use? Courier or another one?

ctroyp
27th September 2005, 16:14
Either Outlook (not OE), or Eudora.

falko
27th September 2005, 16:32
Either Outlook (not OE), or Eudora. That are email clients! :rolleyes:
Which POP3/IMAP daemon have you installed on the server?

ctroyp
27th September 2005, 16:38
Sorry, I guess I didn't pay attention...

I am using whichever one that you indicated in your "The Perfect Setup" http://www.falkotimme.com/howtos/perfect_setup_fedora_core_4/ .

Nice article by the way...

falko
27th September 2005, 17:24
Sorry, I guess I didn't pay attention...

I am using whichever one that you indicated in your "The Perfect Setup" http://www.falkotimme.com/howtos/perfect_setup_fedora_core_4/ .

Nice article by the way...
Then you're using the package imap which uses mbox, not Maildir. So you have to disable Maildir under Management -> Server -> Settings -> Email.

ctroyp
27th September 2005, 18:04
Okay...I do know that it is set to maildir so I'll change that.

I logged into the CP and tried to get to the Server Settings. I cannot access the settings page. I changed the IP in the config file as directed by till:

Check the controlpanel URL in the file:

/home/admispconfig/ispconfig/lib/config.inc.php

I suppose you have entered a private IP or a domain that is not routed from outside your local network.

but I still cannot access the server config pages remotely. Locally, I can access them fine. Also, my ISPConfig CP, when accessed remotely is running really slow today. Normally, the pages pop right up.

falko
27th September 2005, 18:43
What's the value of $go_info["server"]["server_url"] in /home/admispconfig/ispconfig/lib/config.inc.php?

ctroyp
27th September 2005, 19:12
It originally had "server1.domain.com". Now that I think about it, I think I may have accidently entered the IP address of the server instead. I needed to enter the public IP for the router, right?

till
27th September 2005, 19:40
No you need to enter your private IP if you are in a NAT enviroment or a domain that is routed correctly to your server from inside and outside your network.

ctroyp
27th September 2005, 19:42
Ok, then I have it set correctly. I will have to verify later when I can get back to my machine.

ctroyp
27th September 2005, 22:17
Well, for some reason I can get to the login screen for email for my sites. I haven't had a chance to change the server setting to mbox, but I can all of a sudden see the login screen. It will not accept my credentials though--probably because of the mbox setting? If not, what format should I be using for the username? web1_username? or just, username?

till
27th September 2005, 22:21
Which login screen?

1) Login screen of the controlpanel (normally under https://www.yourdomain.com:81/)
2) Login screen of the mailuser controlpanel (normally under https://www.yourdomain.com:81/mailuser/)
3) Login screen of the UebiMiau Webmail package (normally under https://www.yourdomain.com:81/webmail/)

ctroyp
27th September 2005, 22:27
#3 webmail

till
27th September 2005, 22:31
You can use the email address or the form webX_user@userdomain.com

ctroyp
27th September 2005, 22:39
Excellent! Thank you guys so much for the help. Thanks for your patience as well. Although I will still have questions, I have made it a long way for a newbie with your assistance. Last week was the first time I touched a Linux machine when I initially setup my server w/FC4.

I think you have created an excellent product and I will do my best to acknowledge your work on my sites...thanks!

Troy P.

ctroyp
28th September 2005, 01:08
What's the value of $go_info["server"]["server_url"] in /home/admispconfig/ispconfig/lib/config.inc.php?

192.168.100.100:81

falko
28th September 2005, 09:16
192.168.100.100:81
Just 192.168.100.100:81 or http(s)://192.168.100.100:81?

Then it's clear why you cannot access ISPConfig from the outside. You need to put in your public IP address (if you have a static one) or use a service like DynDNS, and then you have to tell your router to forward port 81 to your ISPConfig system.

ctroyp
28th September 2005, 14:53
I re-read what till posted and I understand what you just posted falko...

It makes sense now that I do need to enter my pubic IP. Do I need to add the http:// or just enter the IP?

Everything else seems to be accessible now (email, ftp, phpmyadmin, etc). If entering my public IP fixes the (remote) settings access problem, then I will have only one known issue which is a speed problem, and I think I can take care of that.

Btw, can any of you recommend an application that would work well for accessing my server remotely? Something that would allow me to access my server without limits, yet without compromising security? I spend a lot of time away from my LAN and would like to have the ability to connect to it if needed.

Thanks again guys...I'll let you know how everything turns out.

till
28th September 2005, 15:07
Yes, falko is right, i mixed it up with the IP-address in vhosts. Sorry..

To administer you server remotely i recommend SSH with putty as SSH client for windows. If you need to copy files you may use WinSCP.

Ovidiu
28th September 2005, 15:49
You can use the email address or the form webX_user@userdomain.com

Did I get that right? I thought one can only login to webmail with prefix_username ? At least my webmail (squirrelmail) did not accept the emailadress as username, I alwys have to use i.e. web7_postmaster as username...

Is the possibility to use the emailaddress as username a particularity of uebimiau or should it be able to work with any other webmailers as well?

(for the time being I fixed it with a plugin for squirrelmail which allows a user to define an alias for his own login which gets saved in a file where squirrelmail looks it up )

ctroyp
28th September 2005, 15:53
Just to confirmTenaka, the email address did work for me using Uebimiau.

till
28th September 2005, 15:57
Did I get that right? I thought one can only login to webmail with prefix_username ? At least my webmail (squirrelmail) did not accept the emailadress as username, I alwys have to use i.e. web7_postmaster as username...

Is the possibility to use the emailaddress as username a particularity of uebimiau or should it be able to work with any other webmailers as well?

(for the time being I fixed it with a plugin for squirrelmail which allows a user to define an alias for his own login which gets saved in a file where squirrelmail looks it up )

You can use the email address only with uebimiau, because uebimiau does a lookup of the username in the ispconfig database.

falko
28th September 2005, 17:12
You can use the email address only with uebimiau, because uebimiau does a lookup of the username in the ispconfig database.

Yes, this is an adjustment Till and I made in Uebimiau for the use with ISPConfig.